H σημασία παρασκευής ενός εμβολίου COVID-19 για τις γάτες

H σημασία παρασκευής ενός εμβολίου COVID-19 για τις γάτες

Oι γάτες δεν φαίνεται να αρρωσταίνουν πολύ από την COVID-19 και δεν φαίνεται να το διαδίδουν εύκολα σε άλλες γάτες. Δεν υπάρχουν αποδείξεις, ακόμα, ότι μπορούν να το διαδώσουν στους ανθρώπους. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, και έτσι είναι λογικό για τους προγραμματιστές εμβολίων να ετοιμάζουν τα εμβόλια αιλουροειδών.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδειχτεί ότι κατοικίδια ζώα όπως οι γάτες και τα σκυλιά μπορούν να μεταδώσουν τον SARS-CoV-2 στους ανθρώπους.

Ωστόσο, αυτά τα ζώα μπορούν να μολυνθούν με τον ιό σε σπάνιες περιπτώσεις.

Έτσι, ορισμένες νεοσύστατες επιχειρήσεις εργάζονται σε εμβόλια COVID-19 για ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων γατών.

Ένα εμβόλιο που αφορά τα αιλουροειδή για τη COVID-19, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους.

«Ανησυχούμε επίσης για τον εμβολιασμό των ανθρώπων, αλλά πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε δεξαμενή του ιού είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί», λέει ο James Hayward, Διευθύνων Σύμβουλος της Applied DNA Sciences, η οποία σύντομα θα ξεκινήσει κλινικές δοκιμές του νέου εμβολίου αιλουροειδών στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την Ιταλική Takis Biotech και έχει κατασκευάσει τις πρώτες δόσεις εμβολίου με βάση το DNA για τη δοκιμή.

«Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι οι γάτες μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στον άνθρωπο. Αλλά ακόμα και έχοντας εμβολιαστεί, νομίζω ότι δεν θα ήθελα να κοιμηθώ στα πόδια μου με μια πιθανή δεξαμενή SARS-CoV-2».

Γιατί είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι γάτες



via Ειδήσεις https://ift.tt/3blZfMg
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη