«Φωτιές» στη Βουλή άναψε η δήλωση Κικίλια για Lockdown - Να «παγώσει» η συζήτηση για την Παιδεία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

INTIME

Φωτιές άναψε και στη Βουλή η δήλωση του Βασίλη Κικίλια για γενικευμένο σκληρό lockdown στην Αττική, λόγω της επιβαρυμένης υγειονομικής κατάστασης με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά να παγώσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην παιδεία και την φύλαξη των πανεπιστημίων.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για ανήθικη στάση της κυβέρνησης, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και Μερα 25 έθεσαν με το «καλημέρα» ζήτημα αντισυνταγματικότητας για πλήθος άρθρων που αφορούν την πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Θέσεις μάχης» πήραν τα κόμματα με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ το πολιτικό κλίμα πυροδοτεί και η επικείμενη απόφαση για γενικό απαγορευτικό στις κόκκινες περιοχές, λόγω έξαρσης της πανδημίας.

«Επιβάλλεται στάση ευθύνης, να μην δοκιμάζουμε τις αντοχές της κοινωνίας και να παγώσει η συζήτηση στη Βουλή», πρότεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι μέσα σε αυτό το κλίμα δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου και να εκφραστεί η λαϊκή βούληση.

Με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε και το Μέρα 25, μέσω του Κλέωνα Γρηγοριάδη, ενώ απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε για μια ακόμη φορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης κάνοντας λόγο για ανήθικη στάση της κυβέρνησης. «Να το φέρετε όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, έχετε την ευθύνη για ό,τι και αν συμβεί, δεν μπορεί να μας επιβάλλετε στρατιωτικό νόμο» είπε ο κ Παφίλης, θυμίζοντας ότι και προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσαν κρίσιμα νομοσχέδια είτε εν μέσω θέρους είτε στις διακοπές του Πάσχα.

Στις αντιδράσεις προστέθηκε και εκείνη του ΚΙΝΑΛ που συμφώνησε με την λογική της απόσυρσης, διαχωρίζοντας όμως μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Κώστα Σκανδαλίδη τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ για περιορισμό της λειτουργίας της Βουλής. «Άλλο αποσύρετε το νομοσχέδιο για να το βελτιώσετε και άλλο μη συζητάτε. Θεσμικά η λειτουργία της Βουλής δεν μπορεί να ανασταλεί» είπε ο κ Σκαναδίδης.

Να συνεχιστεί η συζήτηση καθώς η πανδημία δεν είναι αργία και το Κοινοβούλιο είναι η καρδιά της Δημοκρατίας ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας.

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στα άρθρα για τα προσωπικά δεδομένα προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, επικαλούμενη και την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, απαντώντας στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν τα κόμματα. Για την πρόταση Σκουρλέτη για πάγωμα της διαδικασίας, η κ Κεραμέως εξήγησε πως «δεν μπορεί να κλειδώσουμε τη Βουλή και να μην νομοθετούμε εξαιτίας της υγειονομικής απειλής». Παράλληλα τόνισε ότι ο διάλογος με φορείς και κόμματα συνεχίζεται και αυτό είναι απόδειξη πόσο ισχυρή είναι η δημοκρατία μας.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3aRIIzL
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη