Πιθανή παράταση του lockdown στην Αττική

intime

«Πιθανόν να χρειαστεί παράταση του lockdown για μια εβδομάδα» τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος και μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης ανέφερε ότι ήδη ασφυκτιούν οι μονάδες Covid -19. 

Όπως εξήγησε ο Νίκος Θωμαΐδης μεταξύ άλλων, «οι αναλύσεις μέχρι και Τετάρτη δείχνουν μια σταθεροποίηση στα υψηλά επίπεδα της προηγούμενης βδομάδας», ωστόσο σημείωσε ότι αναμενόταν μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.

«Εμένα με ανησυχεί το 320 των ΜΕΘ Covid -19... Νομίζω δεν μπορούμε να ανοίξουμε με κάλυψη 70-80%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μασκα που δεν φοριέται σωστά είναι σαν να μην φοριέται»

Αναφορικά με τις μάσκες ο κ. Σκουτέλης από την πλευρά του τόνισε πως το ποσοστό που κερδίζουμε με διπλή μάσκα είναι 10 – 15 % και ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στην σωστή εφαρμογή της μάσκας.

«Μασκα που δεν φοριέται σωστά είναι σαν να μην φοριέται» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε συνωστισμό (π.χ στα ΜΜΜ)

«Μην έχουμε την ψευδαίσθηση οτι η διπλή μάσκα θα μας προστατευσεί 100 %» 

Λινού: «Η διπλή μάσκα μειώνει το ποσοστό μετάδοσης»

Επίσης, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Παρασκευής αναφέρθηκεστο lockdown και κατά πόσο βοήθησε η επιβολή του, καθώς και στη χρησιμότητα της διπλής μάσκας.

«Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Προσπαθούμε να περιορίσουμε την επέκταση του ιού. Στο πρώτο lockdown απομονώναμε τους ασθενείς σε νοσοκομεία, αλλά τώρα, τους λέμε γυρίστε σπίτι και υπάρχει μετάδοση» ανέφερε αρχικά η κα Λινού.

«Είναι δύσκολος ο χειμώνας. Μέσα στο σπίτι και τους χώρους εργασίας μεταδίδεται πιο εύκολα ο ιός, δεν μπορούμε να αερίζουμε συνέχεια και να έχουμε ανοιχτά με τέτοιες συνθήκες. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο για το πώς θα περιορίσουμε τις επαφές μας, ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι αν υποψιαστούμε κάτι» σημείωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Αναφερόμενη στη χρήση της διπλής μάσκας, τόνισε ότι «θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη, αφού δεν καταφέραμε να βάλουμε πιο πολλά δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς και να έχουμε λιγότερους επιβάτες. Εκεί, που δεν αερίζονται οι χώροι, όπως το μετρό, είναι μεγάλο το πρόβλημα. Η διπλή μάσκα μειώνει το ποσοστό μετάδοσης» τόνισε η κα Λινού.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, σημείωσε: «Αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε όλα τα μέρη της γης, δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τις μεταλλάξεις. Τότε θα υπάρχει μεγάλη διασπορά και πολλές μεταλλάξεις, άρα και επιθετικότητα του ιού».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pFXLSw
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη