Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια, έρχεται lockdown τύπου Αττικής - Στο... όριο η Θεσσαλονίκη

Χαλκίδα

Μέτρα καθολικού lockdown όπως αυτό στην Αττική, εξετάζουν οι ειδικοί για Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια, λόγω της διασποράς του κορονοϊού. Σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Οι λοιμωξιολόγοι, αναμένεται να συνεδριάσουν το πρωί της Παρασκευής στις 10:00, εξετάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και να προχωρήσουν στις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση.

Στην Πάτρα, έχει επιβληθεί σκληρό lockdown, ενώ η Αχαΐα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 93 νέα κρούσματα κορονοϊού. Την Τετάρτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε καταγράψει 112 κρούσματα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Εύβοια, η οποία κατέγραψε 35 κρούσματα την Πέμπτη και 57 την Τετάρτη, με τα αυστηρότερα μέτρα να είναι προ των πυλών.

Αναφορικά με το Ρέθυμνο, την Τετάρτη εντοπίστηκαν 42 νέες μολύνσεις, ενώ την Πέμπτη ακόμη 12, με την Κρήτη να βρίσκεται συνολικά σε ανοδική τροχιά όσον αφορά τα κρούσματα.

Από την άλλη, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να παρουσιάζει βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα, «διχάζοντας» τους λοιμω λοιμωξιολόγους, καθώς αρκετοί προτείνουν να ληφθούν άμεσα πιο αυστηρά μέτρα, ενώ συνάδελφοί τους που είναι υπέρ της αναμονής.

Η Θεσσαλονίκη κατέγραψε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων την Τετάρτη και την Πέμπτη, με 101 και 129 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

Η εικόνα του συστήματος υγείας στη Θεσσαλονίκη θα «κρίνει» τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, με τις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων και σ' αυτή την περίπτωση να γίνονται σήμερα.via Ειδήσεις https://ift.tt/2NfyK2S
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.