Lockdown: Πως θα λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική

eurokinissi

Έπειτα από την σημερινή ενημέρωση για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη ανέφερε πως οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν μόνο σε περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

Στη σημερινή ενημέρωση μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, μίλησε και η κυρία Χαραλαμπογιάννη η οποία εξήγησε πώς θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες με τα νέα μέτρα. Καθώς τα νέα μέτρα αποσκοπούν στην μείωση της διασποράς του κορονοϊού αλλά και την ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών, το προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι το ακρώς απαραίτητο.

Συγκεκριμένα για τις Δημόσιες Υπηρεσίες θα ισχύσουν τα παραπακάτω:

  • Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό και υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% του προσωπικού 
  • Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό 
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου 
  • Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού

Σχετικά με τις διευκολύνσεις για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με τέκνα που φοιτούν έως τη Γ' Γυμνασίου καθώς και σε παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ισχύσουν οι εξής επιλογές: α) Παροχή εξ αποστάσεως εργασίας εφόσον αυτό είναι εφικτό, β) παροχή εργασίας κατά πλήρες ωράριο σε διαφορετικό από το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας, γ) παροχή εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας έως 25% ημερησίως και δ) χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού (τρεις ημέρες δικαιολογημένες από την υπηρεσία και μία κανονική άδεια του υπαλλήλου).

Αυτές οι διευκολύνσεις ισχύουν και για γονείς τέκνων ανεξαρτήτως ηλικίας που φοιτούν σε σχολικές μονάδες και για λόγους υγείας πρέπει να απέχουν από το σχολείο.

Ενώ για τους εργαζόμενους ισχύουν τα εξής:

  • Χορήγηση βεβαίωσης κίνησης από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια αυτής.
  • Υποχρεωτική ισχύς 3 ωραρίων που αφορούν στην προσέλευση και αποχώρηση υπαλλήλων.

Το προσωπικό από αύριο θα ισοκατανεμηθεί σε τρία ωράρια προσέλευσης (7:00, 8:00 και 9:00) με αντίστοιχη αποχώρηση (15:00, 16:00 και 17:00).



via Ειδήσεις https://ift.tt/3tHW9ux
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη