Μένει στο τραπέζι το ολικό lockdown, «μάχη» της κυβέρνησης για ισορροπία υγείας-οικονομίας

intime

Καθώς η κυβέρνηση δίνει μάχη να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ διασφάλισης της δημόσιας υγείας και της οικονομίας, η εβδομάδα που διανύουμε είναι μεγάλης σημασίας, καθώς οι μεταλλάξεις και ο συνωστισμός που είδαμε το Σαββατοκύριακο ανησυχούν τους επιστήμονες.

Σύγχιση προκάλεσε στους πολίτες το «άνοιξε - κλείσε» του Take Away αλλά και οι εικόνες του γεύματος του Πρωθυπουργού στην Ικαρία που απασχολήσανε την κοινή γνώμη το Σαββατοκύριακο.

Η στάση πως μπορούν να ληφθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή, παραμένει σταθερή για την κυβέρνηση. Έτσι δεν αποκλείεται ένα ολικό lockdown όπως επιβλήθηκε και στην περίπτωση της Πάτρας και της Χαλκίδας. Για την ώρα βέβαια, τα μέτρα είναι σε μία πιο ήπια, ενδιάμεση κατάσταση καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00μ.μ για την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μία λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην δημόσια υγεία και την λειτουργία της οικονομίας. Ταυτόχρονα το μήνυμα που μετέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ικαρία λέει «ακόμη δύο δύσκολους μήνες» ενώ συνέχισε δηλώνοντας πως «προτιμούμε πάντα να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και να λαμβάνουμε μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα».

Μπρος - Πίσω το Take Away

Η κατάσταση που επικράτησε το Σάββατο σχετικά με την απόφαση να κλείσει το take away, την οποία ακολούθησαν ώρες μετά την ανακοίνωση τρεις διαφορετικές τοποθετήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης. Ενώ τελικά έμεινε ανοικτό. 

«Η κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα» ανακοίνωσε ο κύριος Γεωργιάδης, ενώ με ανάρτηση του στο twitter χαρακτήρισε ως «δύναμη τη δυνατότητα να βλέπεις ότι κάτι είναι λάθος και να το διορθώνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Τα παραπάνω ακολούθησαν αμέσως μετά από την μακροχρόνια συνεδρίαση της επιτροπής την Παρασκευή, που διήρκησε πάνω από 10 ώρες με τα σχολεία να βγαίνουν αλώβητα, ενώ δεν ίσχυσε το ίδιο για τα Σαββατοκύριακα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2MNydFn
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη