Νίκος Θωμαΐδης: Περιμένουμε κορύφωση των κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα - Πιθανή παράταση του lockdown μέχρι μέσα Μαρτίου

Νίκος Θωμαΐδης: Περιμένουμε κορύφωση των κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα - Πιθανή παράταση του lockdown μέχρι μέσα Μαρτίου

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη αυτή την εβδομάδα περιμένουμε κορύφωση στα κρούσματα ενώ είναι πιθανή και μία παράταση 15 ημερών για το lockdown.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής αναφέρει πως μαζί με την αύξηση των τεστ θα δούμε και αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική ενώ μετά από αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει ύφεση.

Σχετικά με το ιικό φορτίο, τόνισε πως θυμίζει το Νοέμβριο, καθώς παραμένει υψηλό και οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί.

«Στα μέσα αυτής της βδομάδες περιμένουμε να έχουμε την κορύφωση. Δεν νομίζω ότι θα πάει περισσότερο. Ήδη περιμένουμε με την ανάλυση των δειγμάτων των λυμάτων αυτής της εβδομάδας να δούμε κάποια ύφεση. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούν.»

Όσον αφορά για την πιθανότητα παράτασης του Lockdown, ο καθηγητής είπε «οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο».

Εκτίμησε λοιπόν πως είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown άλλες 15 μέρες, καθώς η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι δυσανάλογη με τη μείωση των κρουσμάτων.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rSjWpW
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη