Τι είναι η εφαρμογή signal που επισκιάζει το whatsapp και τι τουίταρε ο Elon Musk

φωτογραφία pexels - alok sharma

Το Signal είναι μία εφαρμογή μηνυμάτων όπως το whatsapp και το Viber. Έπειτα από πρόσφατες αλλαγές που ανακοινώθηκαν στην πολιτική απορρήτου του whatsapp (το οποίο ανοίκει στον όμιλο της facebook) αυξήθηκαν ραγδαία οι χρήστες που μεταφέρθηκαν στην εν λόγο εφαρμογή. Γεγονός που ενισχύθηκε όταν ο γνωστός Elon Musk ανέρτησε tweet για κατέβασμα της εφαρμογής του Signal.

Τα προσωπικά δεδομένα απασχολούν όλο και περισσότερους χρήστες στις μέρες μας καθώς οι διαφημίσεις μας ακολουθούν παντού στο διαδύκτιο. Με τις πρόσφατες αλλαγές που ανακοινώθηκαν από την εφαρμογή whatsapp στα δεδομένα τα οποία συλλέγει για τους χρήστες, πολλοί χρήστες ξεκίνησαν την έρευση εναλλακτικής λύσης. Εκεί ήρθε και εφάρμοσε το Signal, μία εφαρμογή σαν το whatsapp η ισχυρίζεται πως δεν καταγράφει και δεν πουλάει τα δεδομένα των χρηστών της.

Το signal δεν είναι καινούργια εφαρμογή. Μάλιστα υπάρχει διαθέσιμη από το 2014. Πρίν γίνουν οι ανακοινώσεις για την πολιτική απορρήτου της whatsapp, το signal είχε κατέβει 246.000 φορές παγκοσμίως ενώ μετά τις ανακοινώσεις έφτασε σύμφωνα με στατιστικα του sensor tower επίπεδα ρεκόρ, με 8.8 εκατ. νέους χρήστες!
signal sensortower

Στην συγκεκριμένη τεράστια αύξηση, συνέβαλε και ο γνωστός επιχειρηματίας Elon Musk ο οποίος κατά καιρούς αναρτεί στον λογαριασμό του στο twitter για διάφορες εταιρείες που το μόνο κοινό που έχουν είναι πως σχετίζονται με την τεχνολογία. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι παλαιότερα tweets του Musk σχετικά με κρυπτονομίσματα, που έκαναν τους αναγνώστες να εκτοξεύσουν τις πωλήσεις των νομισμάτων.

Στην περίπτωση του signal ο Musk έκανε ένα πολύ απλό tweet γράφωντας μόνο «χρησιμοποιήστε το signal». Αυτό ήταν υπέρ αρκετό μαζί με τις πρόσφατες, τότε ανακοινώσεις της whatsapp ώστε οι χρήστες να εκτοξεύσουν τα στατιστικά της εφαρμογής. Η νέα πολιτική θα ίσχυε από τις 8 Φεβρουαρίου, όμως έπειτα από απώλειες των χρηστών η ημερομηνία άλλαξε για τις 15 Μαϊου από την θυγατρική της facebook.

{https://twitter.com/elonmusk/status/1347165127036977153}

Σε έναν κόσμο όπου η ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο αποκτά όλο και περισσότερη σημασία για τον χρήστη, οι υποσχέσεις του signal (και τα περιστασιακά tweets του Musk) φαίνεται να δελεάζουν τους χρήστες υπέρ της.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cFpBLB
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη