Με το... ρολόι και χωρίς διπλά και τριπλά SMS στο 13032 για ψώνια - Το σχέδιο για άνοιγμα των καταστημάτων

INTIME

Η σταθερή αύξηση σε κρούσματα και διασωληνωμένους πάει πιο πίσω το άνοιγμα του λιανεμπορίου με ταυτόχρονη παράταση του lockdown για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Συνεπώς, ο σχεδιασμός, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες περιλαμβάνει άνοιγμα της αγοράς από τις 15 Μαρτίου με νέο πενταψήφιο αριθμό, τον 13032 αλλά και αλλαγές.

Τα κρούσματα στην Αττική τα τελευταία 24ωρα έχουν «εκτοξευτεί», κάτι που συμβαίνει και με τις εισαγωγές σε ΜΕΘ, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα πιεστική και τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει την παράταση του lockdown.

Μάλιστα σήμερα, κατά την διάρκεια του μπρα ντε φερ στη Βουλή δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει και τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα των καταστημάτων, πιθανότατα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Μάλιστα, κατατέθηκε στη Βουλή και τροπολογία για την παράταση των εκπτώσεων έως τις 31 Μαρτίου, έτσι ώστε να μην χαθεί η εκπτωτική περίοδος για τους καταναλωτές και τους εμπόρους.

katastimata042

Νέος πενταψήφιος αριθμός για ψώνια

Με διαφορετικό τρόπο απ' ότι μέχρι σήμερα σχεδιάζεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις επόμενες μέρες. Το υπουργείο Ανάπτυξης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν αυτό το άνοιγμα να γίνει «σχεδόν» ελεύθερο, χωρίς δηλαδή τη μέθοδο click away και click inside και την είσοδο νέου πενταψήφιου αριθμού για SMS. 

Μάλιστα, η πρωτοτυπία αυτή τη φορά θα είναι η εξής: Το σύστημα στο 13032 δεν θα δέχεται δεύτερο SMS μετά την τρίωρη παραμονή στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στο πρώτο μήνυμα που θα στέλνει κανείς στο 13032 θα έρχεται SMS επιβεβαίωσης, εάν προσπαθήσει κανείς να στείλει και δεύτερο δεν θα λαμβάνει επιβεβαίωση οπότε θα καθίσταται άκυρο και το μήνυμα.

Παράλληλα, το SMS θα λειτουργήσει με χρονικό περιορισμό 3 ωρών ενώ το πιθανότερο σενάριο όπως προείπαμε είναι τα καταστήματα να ανοίξουν 15 Μαρτίου

katastimata036

Σε κάθε περίπτωση αυτό που εξετάζεται είναι η κανονική επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων με τον περιορισμό φυσικά στα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος - βάσει του γνωστού κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ. - και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Με άλλα λόγια, το λιανεμπόριο όταν επαναλειτουργήσει ξανά δεν θα είναι με βάση τα υβριδικά μοντέλα του click away ή του click in shop.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3uyGE8S
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη