Ανατροπές στα take away από σήμερα φέρνουν συνωστισμό και... «συντονιστή» πεζοδρομίου

INTIME

Από σήμερα απαγορεύεται η παραμονή των πελατών, που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρηση. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι πελάτες που θέλουν να προμηθευτούν σε πακέτο είτε φαγητό είτε καφέ από φούρνους και καταστήματα εστίασης που λειτουργούν με την μέθοδο αυτή θα πρέπει να περιμένουν στο πεζοδρόμιο.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης «για την ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και επιβολής αντίστοιχων κυρώσεων».

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει δομικά λειτουργικά προβλήματα στις επιχειρήσεις όπως τα καφέ που λειτουργούν με την μέθοδο του πακέτου. Οι επιχειρηματίες της εστίασης θα έχουν δύο επιλογές με την πρώτη να πρέπει οι πελάτες να μπαίνουν στο κατάστημα, να δίνουν τις παραγγελίες τους και να περιμένουν στο πεζοδρόμιο μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγγελία τους και να την παραλάβουν είτε από υπάλληλο στον εξωτερικό χώρο είτε να μπουν πάλι στο κατάστημα. Η δεύτερη επιλογή θα θυμίζει την μέθοδο του click away όπου η παραγγελία θα δίνεται από υπάλληλο στον πελάτη που περιμένει στο πεζοδρόμιο.

Τα προβλήματα που παρουσιαστούν θα είναι πολλά καθώς, κατά πρώτον, δεν θα υπάρχει ούτε σειρά προτεραιότητας στο... πεζοδρόμιο, ενώ κατά δεύτερον, η απόφαση δεν καθορίζει και πόσα άτομα θα μπορούν να περιμένουν σε σειρά εκτός καταστήματος. Επίσης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν πολλούς πελάτες ένας υπάλληλος θα παίζει το ρόλο του «συντονιστή» της ουράς.

Πρόστιμο 300 ευρώ θα πληρώνουν, από σήμερα, όσοι καταναλωτές παραμένουν στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), ενώ το πρόστιμο στην περίπτωση της επιχείρησης είναι φθάνει τις 3.000 ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive - through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.via Ειδήσεις https://ift.tt/3cwKM2i
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.