Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, τα τηλέφωνα και η επίσκεψη που δέχτηκε (vid)

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, τα τηλέφωνα και η επίσκεψη που δέχτηκε (vid)

Με χειροπέδες στα χέρια ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ντυμένος στα μαύρα, με χαμηλωμένο βλέμμα βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας, όπου λίγη ώρα πριν είχε λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σε τρία 24ωρα.

Χωρίς να πει λέξη και ρίχνοντας μόνο ένα φευγαλέο αλλά διαπεραστικό βλέμμα στους δημοσιογράφους, ο Δημήτρης Λιγνάδης αποχωρεί από το κτίριο 10 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, συνοδεία αστυνομικών.

Μετά από σύντομη παραμονή στο γραφείο της ανακρίτριας ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκείμενου να απολογηθεί σε τρία 24ώρα.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει βαρύτατη. Βιασμός κατά συρροή.

Κρίσιμη απολογία την Τετάρτη

Τα επόμενα 24ώρα και μέχρι την απολογία του την προσεχή Τετάρτη, θα παραμείνει κρατούμενος στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Εκεί, στον έβδομο όροφο, ο σκηνοθέτης, παρέα με ένα βιβλίο, κρατείται μόνος του σε ένα κελί για λόγους ασφαλείας, συνεργάζεται με τις Αρχές και περιμένει την ημέρα της απολογίας του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Δ. Λιγνάδης κρατείται, μόνος του, και ο μοναδικός που τον επισκέφτηκε ήταν ο δικηγόρος του, γύρω στις 19:15 της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυο τους είχαν μια συζήτηση περίπου 30 λεπτών, ενώ ο ίδιος έκανε κάποιες κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο.

Κατηγορείται για δύο βιασμούς

Το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αφορά αυτήν τη στιγμή, δύο πράξεις βιασμού:

 Πέντε χρόνια μετά, το 2015, ένας έφηβος, λίγο πριν κλείσει τα 18, καταγγέλλει πως έπεσε και αυτός θύμα και υπέστη βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που του αποδίδονται και το ενδεχόμενο διάπραξης νέων αδικημάτων και όχι ο κίνδυνος διαφυγής του, οδήγησαν τις δικαστικές αρχές να δώσουν εντολή για τη σύλληψή του.

Στο ένταλμα αναφέρονται οκτώ λόγοι που αφορούν κυρίως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εγκληματικής δράσης που αποδίδεται στον ηθοποιό – σκηνοθέτη από πραγματικά περιστατικά, αλλά και το εξακολουθητικό της πράξης του βιασμού.

Ωστόσο, μέχρι κι αυτήν τη στιγμή, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνείται τις κατηγορίες.

Λίγο πριν τη σύλληψή του, ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε στο MEGA, λέγοντας πως εάν κληθεί από τις αρμόδιες Αρχές θα παρουσιαστεί.

«Δεν έχω ιδέα»

Ο γνωστός σκηνοθέτης ακόμα και τώρα μετά τη σύλληψη, σύμφωνα με πληροφορίες, λέει στους δικούς του ανθρώπους πως δεν γνωρίζει τίποτα για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Τις επόμενες ημέρες, μαζί με το δικηγόρο του, Νίκο Γεωργουλέα, θα μελετήσει τη δικογραφία και θα αποφασίσει την στάση που θα τηρήσει ενώπιον της ανακρίτριας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα δει και φωτογραφίες των φερόμενων ως θυμάτων προκειμένου να πει αν τους αναγνωρίζει.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του την προσεχή Τετάρτη, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, εάν δηλαδή θα προφυλακιστεί ή όχι.

Μέχρι τότε ωστόσο δεν αποκλείονται και νέες καταγγελίες, για την αθέατη, πίσω από τις κουρτίνες και τα φώτα, ζωή και δράση του.

Η κατάθεση που «έκαψε» τον Λιγνάδη

Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη 40χρονη γυναίκα που κατήγγελλε τον σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη ήταν ζευγάρι μέχρι και το 2017 με τον σκηνοθέτη, ενώ το 2016 η γυναίκα άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι οι ανήλικοι που μπαινοέβγαιναν στο σπίτι, δεν έρχονταν για εκπαιδευτικούς λόγους.

Μάλιστα, όταν απείλησε τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία, της είπε: «αν τολμήσεις να μιλήσεις θα πάρω όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα».via Ειδήσεις https://ift.tt/3sgd8CA
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.