Ηλιόπουλος: Πάνω από 100 άνθρωποι στην Αττική σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ

Ηλιόπουλος: Πάνω από 100 άνθρωποι στην Αττική σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ

«Η επίμονη άρνηση της ΝΔ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι επικίνδυνη – Οι κοινωνικές αντιδράσεις ενάντια σε άδικες πολιτικές είναι δίκαιες»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την επίμονη άρνησή της να προχωρήσει σε ουσιαστική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά.

«Πάνω από 100 άνθρωποι στην Αττική βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι ακόμα και τώρα που τα νοσοκομεία είναι "στο κόκκινο", η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται την ουσιαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας –όπως γίνεται σε τόσες χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία- δείχνει μια κυβέρνηση που λειτουργεί με επικίνδυνο τρόπο για τη ζωή των πολιτών».

Χαρακτήρισε, δε, «χυδαία κερδοσκοπία» το σημερινό τρόπο εμπλοκής των ιδιωτικών κλινικών, φέρνοντας ως παράδειγμα το «Λητώ», «στο οποίο μεταφέρονται ειδικευόμενοι γιατροί από δημόσια νοσοκομεία».

«Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο είναι βασικές εστίες μετάδοσης», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Όποιος βρεθεί για λίγο στα μέσα μεταφοράς στην Αττική, τις καθημερινές, βλέπει την τραγικότητα της κατάστασης με το συνεχή συνωστισμό των επιβατών», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογα επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε πολλούς εργασιακούς χώρους «καθώς η κυβέρνηση έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας και δεν γίνονται οι έλεγχοι για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «οι πολίτες, όταν αισθάνονται ότι αδικούνται, θα κατέβουν στο δρόμο, δεν περιμένουν κανένα κομματικό κάλεσμα». «Αυτό το αίσθημα αδικίας αισθάνθηκε ο κόσμος, όταν είδε τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νεαρού από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη πριν από λίγες μέρες, όταν είδε την κυβέρνηση να προσπαθεί να διαστρεβλώσει το γεγονός κάνοντας λόγο για δήθεν επίθεση 30 ατόμων στην αστυνομία και όταν την επόμενη μέρα κυβερνητικός βουλευτής έβγαζε "στον αέρα" τα στοιχεία και τα πολιτικά φρονήματα του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αίσθημα αδικίας είναι προφανές ότι αισθάνονται οι πολίτες, όταν η κυβέρνηση περνά, εν μέσω πανδημίας, νόμο που πετά εκτός πανεπιστημίου 24.000 μαθητές ή όταν νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες», υπογράμμισε. «Αντιδράσεις σε μια δημοκρατία θα υπάρχουν όταν εφαρμόζονται άδικες πολιτικές και είναι χρέος μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, τις δίκαιες αντιδράσεις να τις υποστηρίζουμε», ξεκαθάρισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζοντας, τέλος, τις προσπάθειες για συναίνεση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, τόνισε ότι «η στρατηγική της έντασης είναι σήμερα ξεκάθαρη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κρύψει τη δική του αποτυχία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3s83n9O
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη