Σαρηγιάννης: «Να μην ανοίξει πριν τις 12 Απριλίου το λιανεμπόριο», η εκτίμηση για τα σχολεία

eurokinissi

Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το λιανεμπόριο θα πρέπει να ανοίξει στις 12 Απριλίου και όχι νωρίτερα.

«Το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξει στις 12 του μήνα και όχι νωρίτερα, γιατί δεν θα είμαστε σε ικανή αποσυμπίεση μέχρι τότε. Στις 12 μπορούμε να ανοίξουμε» ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης αρχικά.

Αναφορικά με τα σχολεία, ο καθηγητής πρότεινε το άνοιγμα των λυκείων στις 5 Απριλίου, με τεστ και την επαναλειτουργία δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα.

«Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο και πιο ασφαλές για όλους, για να μην πάμε σε άνοιγμα – κλείσιμο που κουράζει τον κόσμο. Πλέον ο δείκτης μεταδοτικότητας (RT) του ιού βρίσκεται στο 1, κάτι που αν συνεχιστεί προμηνύει σταθεροποίηση, είμαστε στη φάση της κορύφωσης του κύματος» σημείωσε ο καθηγητής.

Αναφορικά με τα self test, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι πρόκειται για έναν «πολύ σημαντικό μηχανισμό για να αναχαιτίσουμε την πανδημία, ένα όπλο άμεσης δράσης. Δεν είναι για επιδημιολογική επιτήρηση, είναι για να σταματήσει η αλυσίδα διασποράς».

Μπουλμπουσάκος: «Πίεση στο ΕΣΥ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες»

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μιλώντας επίσης στο Mega, εκτίμησε ότι το σύστημα Υγείας θα συνεχίσει να υφίσταται πιέσεις τις επόμενες 3 εβδομάδες.

«Τις επόμενες 3 εβδομάδες θα πιεστεί το σύστημα Υγείας και κυρίως στο κομμάτι των ΜΕΘ. Κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονται σε κλινικές covid θα χρειαστούν ΜΕΘ και θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσουμε αυτή τη δυνατότητα στους ασθενείς μας».

Ακόμη, ο κ. Μπουλμπουσάκος αναφέρθηκε στο ζήτημα της επίταξης ιδιωτών γιατρών και στο στίγμα που προκάλεσε η στάση τους για τον ιατρικό κόσμο. «Από τους 11 συναδέλφους που επιτάχθηκαν, οι 10 παρουσιάστηκαν στον Ευαγγελισμό. Για μένα έχει δύο προβλήματα η διαδικασία. Κάποιοι συνάδελφοι είναι χρόνια εκτός νοσοκομείων οπότε δεν μπορούν να αναλάβουν άμεσα καθήκοντα».

«Η επίταξη είναι στίγμα που θα φέρει ο ιατρικός κόσμος, και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Θα έπρεπε να μην υπήρχε το στίγμα της επιστράτευσης. Κάποτε θα γραφτεί αυτό, ότι ζητήθηκε η βοήθεια των ιδιωτών γιατρών και αυτοί αρνήθηκαν. Κι εγώ ως γιατρός το φέρνω βαρέως».

Αναφορικά με τα self test, ο κ. Μπουλμπουσάκος υπογράμμισε την ανάγκη να επιτηρούνται τα θετικά κρούσματα. «Να συγκροτηθεί ομάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας για τα θετικά κρούσματα. Να μιλάει μαζί τους αν έχουν συμπτώματα, τι πρέπει να κάνουν κλπ».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2P390YX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη