Με 187 «ναι» εγκρίθηκε η Προανακριτική για τον Νίκο Παππά

Με 187 «ναι» εγκρίθηκε η Προανακριτική για τον Νίκο Παππά

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016. Την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν 189 βουλευτές, ενώ 85 ψήφισαν «όχι» και 15 βουλευτές «παρών».

Στην μυστική ψηφοφορία, σε σύνολο 289 βουλευτών ψήφισαν 187 βουλευτές από τη ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση υπερψήφισαν την πρόταση της ΝΔ.

Παρών ψήφισαν συνολικά 16 βουλευτές ενώ κατά 85.

Την καταψήφισαν 85 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Νίκος Παππάς δεν ψηφίζει ως εγκαλούμενος.

Παρών δήλωσαν 16 βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ το Μέρα 25 απείχε της ψηφοφορίας και θα απόσχει και από τις εργασίες

Στους απόντες και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπήρξαν δυο διαρροές από τις θετικές ψήφους, σύμφωνα με τις δηλώσεις των κομμάτων, καθώς βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο στην κάλπη, ενώ και ένας βουλευτής από την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ ή την Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών».

Νίκος Παππάς: Είμαι περήφανος για τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες

Περήφανος για το νόμο που έφερε για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε πάντως ο Νίκος Παππάς. Η δήλωση του έγινε στην Ολομέλεια νωρίτερα σήμερα Τρίτη 30/3 σχολιάζοντας την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς χαρακτήρισε διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου την πρόταση της ΝΔ, προσθέτοντας ότι είναι και κενή περιεχομένου γιατί αναπαράγει τους μισούς από τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα.

«Να έχετε το νου σας τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνετε», είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι έχει τη «φωλιά της λερωμένη» και πως «πλησιάζει η ώρα που θα πληρώσει βαρύ τίμημα» για πολλές υποθέσεις, όπως οι απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου.

Υποστήριξε ότι η ΝΔ σαν τον πνιγμένο πιάνεται από τα μαλλιά του κι από τον αποτυχόντα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τον νόμο από τον οποίο το Δημόσιο εισέπραξε λεφτά και δεν πλήρωσε.

«Ο δικός μας νόμος είναι νόμος που λειτουργεί και προστατεύει τις θέσεις εργασίας» είπε ο κ Παππάς, σημειώνοντας ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας είναι μέτοχος της GPO και πως θα έπρεπε ο κ Μητσοτάκης να καταθέσει όλες τις συμφωνίες του κ Θεοδωρικάκου με την GPO.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3fpO9tv
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη