Εορτασμός 25ης Μαρτίου: Το οδοιπορικό του Dnews με τις πυρετώδεις προετοιμασίες

Εορτασμός 25ης Μαρτίου: Το οδοιπορικό του Dnews με τις πυρετώδεις προετοιμασίες

Ξεκίνησαν σιγά σιγά οι προετοιμασίες ενόψει της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 24 Μαρτίου με τα εγκαίνια του νέου κτιριακού συγκροτήματος της εθνικής πινακοθήκης το οποίο θα ελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον λόγω των πολλών εκθεμάτων του που αφορούν στον αγώνα των Ελλήνων και στις 25 Μαρτίου με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Από το σημερινό οδοιπορικό του dikaiologitika.gr, φαίνεται ότι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πραγματοποιούνται έργα καθαρισμού και συντήρησης, ενώ σε 24ωρη βάση δουλεύουν τα πολυάριθμα συνεργεία στην πινακοθήκη προκειμένου να παραδοθεί στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

athina35

Επιπλέον, τοποθετούνται ήδη ελληνικές σημαίες κατά μήκος των κεντρικών οδών και γίνονται καλλωπισμοί στους περιβάλλοντες χώρους του προεδρικού μεγάρου, του πρωθυπουργικού, της βουλής, του Ζαππειου και του εθνικού κήπου.

athina56

Ανάλογες παρεμβάσεις θα υπάρξουν γύρω από το βραχώδη λόφο της Ακρόπολης και το Σαββατοκύριακο συνεργεία του δήμου Αθηναίων θα επιμεληθουν των ταφικών μνημείων των ηρώων του 21´ τα οποία υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου πολιτισμού.

Τα dikaiologitika.gr, μετέβησαν σήμερα στο Α νεκροταφείο και φωτογράφισαν τους τάφους των περισσότερων αγωνιστών, όπως του Θεόδωρου Κολοκοτρωνη, του πυρπολητή Κωνσταντίνου Κανάρη, του «καπετάνιου» του Μεσολογγιου Κιτσου Τζαβέλλα και του θεμελιωτή της ελληνική γλώσσας Αδαμάντιου Κοραη.

athina697

Όσον αφορά στην συμμετοχή της παγκόσμιας κοινότητας θα έρθουν στην Ελλάδα εκπρόσωποι των τριών συμμαχικών δυνάμεων εκείνης της εποχής, από τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

athina90

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πλήρες πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων, ενώ οι πολίτες για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

athna1



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3vDAncw
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη