Γ. Σαρακιώτης για τη σύμβαση του Ελληνικού: «Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε σε 4 χρόνια όσα δεν έκαναν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις σε 25!»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για την κύρωση της νέας σύμβασης για την αξιοποίηση των χώρων του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε:

«Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, έργο για το οποίο υπήρξε σύμβαση από το 1993 και θα σταθώ στο γεγονός ότι η αποχώρηση από το Ελληνικό μετρά πλέον σε επίπεδο σχεδιασμού 30 ολόκληρα χρόνια! Από το 1993 έως το 2001 παρήλθε μια νεκρή περίοδος κατά την οποία κάθε ελάχιστα σοβαρό κράτος θα έπρεπε να είχε σχεδιάσει το τι θα γίνει η τεράστια έκταση που θα έμενε ανεκμετάλλευτη μετά την μετεγκατάσταση του αεροδρομίου. Εσείς δεν κάνατε απολύτως τίποτα! Η  ίδια προκλητική αδιαφορία και τα επόμενα 14 χρόνια από το 2001 και μετά. Και  θυμηθήκατε το 2014 ότι υπάρχει μια τεράστια ανεκμετάλλευτη έκταση την οποία αποφασίσατε να εκχωρήσετε, μέσω της «Ελληνικό Α.Ε.», με 69 φορείς να εμπλέκονται στο χώρο, χωρίς η συμφωνία που υπογράψατε να περιλαμβάνει σωστό τοπογραφικό και με όρους και προϋποθέσεις που ήγειραν πολλά ερωτήματα σχετικά με τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθύμισε την καθοριστική συμβολή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην ολοκλήρωση του έργου μέσω επίλυσης εκκρεμοτήτων δεκαετιών αναφορικά με δασικές εκτάσεις, χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και το Κτηματολόγιο, κύρωσης της σύμβασης από τη Βουλή το 2016, έγκρισης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης το 2018, σύστασης του φορέα διαχείρισης κοινοχρήστων, παράδοσης του ακινήτου ελεύθερου από κατοχή τρίτων σε ποσοστό τουλάχιστον 95% τη στιγμή που το 2014 υποτίθεται ότι η Ν.Δ. «ξεκινούσε την επένδυση» με 69 φορείς να εμπλέκονται ιδιοκτησιακά με το χώρο, έκδοσης Κ.Υ.Α. για το πάρκο και προετοιμασίας των υπολοίπων Κ.Υ.Α., τροποποιητικής σύμβασης το 2016 για την αύξηση του πρασίνου και την επέκταση του προς τη θάλασσα και τέλος, εξασφάλισης υλοποίησης έργων υποδομών ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τον επενδυτή. Όπως σχολίασε ο κ. Σαρακιώτης:

«Όλα αυτά σε μόλις 4 χρόνια. Και τί έμενε για τη «φιλοεπενδυτική» Ν.Δ., που όπως υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, το μακρινό Ιούνιο του 2019 θα ξεκινούσε την επένδυση μέσα σε μία εβδομάδα; Μόνο η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το καζίνο, που έτρεχε από το Φεβρουάριο του 2019 και η έκδοση Κ.Υ.Α. που είχαν ήδη προετοιμαστεί. Και οι εβδομάδες, έγιναν μήνες και οι μήνες χρόνια… Στήσατε και ένα σόου πέρυσι, με αφορμή την έναρξη της κατεδάφισης 5 κτιρίων από τα συνολικά 900 της έκτασης».

Απευθυνόμενος προς τη Ν.Δ., ο Βουλευτής Φθιώτιδας ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας:

«Ό,τι δεν κάνατε σε 25 χρόνια, το κάναμε σε μόλις 4 χρόνια. Προεκλογικά κάνατε σημαία σας την άμεση έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό. Πράγμα το οποίο γνωρίζατε πολύ καλά ότι απαιτούσε επιπρόσθετη εργασία. Και το γνωρίζει καλά ο κ. Γεωργιάδης, όπως αναγνωρίζει και τη δουλειά που έκανε τόσο η κα Πέρκα, όσο και ο κ. Φλαμπουράρης όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε ακόμη και σήμερα τους συνεχάρη για μία ακόμη φορά. Δουλειά όχι προς όφελος των ιδιωτών, αλλά δουλειά προς όφελος των πολιτών. Είστε όμως εθισμένοι στο ψέμα, στις υποσχέσεις και στην επικοινωνία. Για την ολοκλήρωση μίας τέτοιας επένδυσης όπως αυτή του Ελληνικού απαιτούνται σχέδιο, γνώση και προσήλωση στο στόχο. Δύο χρόνια τώρα, έχετε αποδείξει ότι δε διαθέτετε τίποτα από αυτά».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη