Ξεκινούν οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα 6, ποιοι δικαιούνται δεύτερη ευκαιρία

Ξεκινούν οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα 6, ποιοι δικαιούνται δεύτερη ευκαιρία

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα ξεκινήσουν να πιστώνονται τα χρήματα για τον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ο μεγάλος όγκος των πληρωμών να γίνει την Τρίτη 16 Μαρτίου και την Τετάρτη 17 Μαρτίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι με απόφαση του το υπουργείο Οικονομικών δίνει δικαίωμα υποβολής αίτησης έως τις 18 Μαρτίου για την ένταξη τους στον έκτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και στις επιχειρήσεις που δήλωσαν έως την 24η Φεβρουαρίου 2021 στοιχειά εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή "Τα Έσοδά μου", που λειτουργεί για τους σκοπούς της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στην πλατφόρμα "myBusinessSupport" της ΑΑΔΕ, οι οποίες δεν είχαν υποβάλει έως τότε αίτηση για την ένταξη του στην επιστρεπτέα προκαταβολή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών είχε υποβάλλει αίτημα να συμπεριληφθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 επιχειρήσεις για τις οποίες ενώ έχουν οριστικοποιηθεί τα έσοδα, αλλά δεν έχει υποβληθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος εξαιτίας των εκτάκτων συνθηκών, αλλά και των αυξημένων υποχρεώσεων.

Στην επιστολή τους ζητούν μια μόνιμη λύση για όλες τις μελλοντικές Επιστρεπτέες Προκαταβολές που θα προκύψουν, είτε να μην απαιτείται η εκδήλωση ενδιαφέροντος μετά την οριστικοποίηση των εσόδων (όπως έγινε με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4), είτε να μπει μια ασφαλιστική δικλείδα με προειδοποιητικό μήνυμα στον χρήστη ότι εκκρεμεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για να ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο της διαδικασίας, εφόσον οριστικοποιηθούν τα έσοδα.

Εν τω μεταξύ προ των πυλών είναι και η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων και για τον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τον τζίρο του πρώτου τριμήνου του 2020, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ενταχθούν και αυτοί που έμειναν εκτός από τον έκτο κύκλο.

Σε αυτόν τον κύκλο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι επιχειρήσεις με μείωση τζίρου 20% την περίοδο Ιανουαρίου Μαρτίου και ελάχιστο τζίρο αναφοράς τα 600 ευρώ (που αντιστοιχεί σε 3 μήνες)

Το ύψος της ενίσχυσης για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή που πληρούν τα κριτήρια θα είναι ίσο με 1.000 ευρώ. Το ύψος ενίσχυσης για τα νομικά πρόσωπα και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις, θα είναι κατ' ελάχιστο 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τις 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο.

Θα υπάρχουν αυξημένα κατώτατα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα (οι οποίες αναφέρθηκαν ανωτέρω, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου), 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων.

Οι πληρωμές αναμένονται περί τα τέλη του Απριλίου ενώ στον 7 κύκλο το ποσό που θα δοθεί θα είναι αυξημένο. Η επιλογή των δικαιούχων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 θα γίνει με βάση την πτώση του τζίρου της επιχείρησης την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021. Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως το τέλος Αυγούστου 2021, ενώ το υπόλοιπο 50% θα επιστραφεί σε 60 δόσεις από το 2022.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/38HZOzu
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη