Δήλωση βόμβα: Ίσως δούμε τέταρτο κύμα κορονοϊού και 900 διασωληνωμένους

Δήλωση βόμβα: Ίσως δούμε τέταρτο κύμα κορονοϊού και 900 διασωληνωμένους

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σαρηγιάννη, τα λύκεια θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 5 Απριλίου, και η εστίαση το Πάσχα ενώ τόνισε ότι θα είναι λάθος να ανοίξει το λιανεμπόριο. Προειδοποίησε για 4ο κύμα πανδημίας και ανησυχητική αύξηση διασωληνωμένων.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο άνοιγμα σχολείων και εστίασης, κάνοντας λόγο για τέταρτο κύμα και για το Πάσχα που πρέπει να θυσιάσουμε αν θέλουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι.

Πότε αναμένεται κορύφωση κρουσμάτων

Αρχές Απριλίου αναμένεται η μέγιστη τιμή στα νέα κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με τον Δ. Σαρηγιάννη, ο οποίος επεσήμανε ότι μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.
Ειδικότερα, ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής στο ΑΠΘ, είπε στον ΣΚΑΪ ότι θα δούμε κορύφωση στα κρούσματα γύρω στις 8-9 Απριλίου και ότι ενώ θα έχουμε ανοίξει θα δούμε αποκλιμάκωση καθώς θα έχουμε ανοίξει με συγκεκριμένους όρους.

Πότε θα ανοίξουν λύκεια, εστίαση και λιανεμπόριο

Ο καθηγητής, επεσήμανε ότι τα λύκεια θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 5 Απριλίου με τα απαιτούμενα μέτρα και με μεγάλη προσοχή από μαθητές αλλά και καθηγητές προσοχή ενώ εκτιμά ότι θα είναι λάθος να ανοίξει το λιανεμπόριο τώρα, για το οποίο δήλωσε ότι θα μπορούσε ίσως να συζητηθεί άνοιγμα του από τις 12 Απριλίου με την επιλογή να μπορούν να μπουν μέσα οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους με ραντεβού.

Σε ερώτηση για την εστίαση ο ίδιος θεωρεί ότι ίσως το Πάσχα θα μπορούσε να ανοίξει χωρίς ωστόσο, να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Σενάριο για 4ο κύμα πανδημίας - Αύξηση διασωληνωμένων

Ερωτώμενος για τον αριθμό των διασωληνωμένων ανέφερε πως ίσως φτάσουμε τους 890 και πως μια αυξητική τάση θα υπάρχει μέχρι τις 18 Απριλίου.
Παράλληλα, δήλωσε πως υπάρχει σενάριο και για 4ο κύμα γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. 



via Ειδήσεις https://ift.tt/31qlMD5
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη