Λέσβος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον 94χρονο που... παράτησε το ΕΚΑΒ στη μέση του δρόμου

Λέσβος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον 94χρονο που... παράτησε το ΕΚΑΒ στη μέση του δρόμου

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Μυτιλήνης για την υπόθεση του 94χρονου που την Παρασκευή μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «εγκαταλείφθηκε» στην Αγιάσο.

Ο ηλικιωμένος που νοσούσε από κορονοϊό νοσηλευόταν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο και την Παρασκευή πήρε εξιτήριο και θα επέστρεφε στο σπίτι του. Το ΕΚΑΒ έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης οχημάτων για την διάθεση ενός βαν που αναλαμβάνει να μεταφέρει ελαφρά περιστατικά κορονοϊού (περιπατητικούς ασθενείς) που πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Αυτό το όχημα παρέλαβε τον γέροντα από το νοσοκομείο και αντί να ειδοποιήσει κάποιον συγγενή του, τον άφησε μόνο του μέσα στο χωριό. Τον ηλικιωμένο βρήκε η πρόεδρος του χωριού Διαμάντω Ρουγγέλη η οποία και κοινοποίησε την υπόθεση, και ενημέρωσε την οικογένειά του η οποία νοσεί επίσης με κορονοϊό να παραλάβουν τον ηλικιωμένο άνδρα.

"Αν δεν παρενέβαινε ο εισαγγελέας θα κάναμε εμείς καταγγελία" είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η οικογένεια του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ καθ΄ υπόδειξη του ηλικιωμένου τον άφησε εκεί ο οδηγός, "αλλά όπως και να έχει, δεν μπορεί ένας υπερήλικας μόλις βγαίνει από το νοσοκομείο να αφήνεται χωρίς να ειδοποιείται η οικογένειά του για να πάει να τον παραλάβει", προσθέτει η οικογένειά του.

Ο ηλικιωμένος επέστρεψε στο νοσοκομείο καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.via Ειδήσεις https://ift.tt/3v77yog
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.