«Στενάζει» το ΕΣΥ, στα όρια τους τα νοσοκομεία από τη δραματική αύξηση των εισαγωγών

«Στενάζει» το ΕΣΥ, στα όρια τους τα νοσοκομεία από τη δραματική αύξηση των εισαγωγών

Μάχη με το χρόνο και τις αντοχές υποδομών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δίνει το ΕΣΥ. Ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξάνεται με δραματικό ρυθμό, ειδικά στην Αττική, όπου νοσηλεύονται περισσότεροι από τους μισούς ασθενούς με κορονοϊό.

Στις κλίνες εντατικής θεραπείας και την επαρκή διαθεσιμότητα τους τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες, ειδικά στην Αττική, είναι στραμμένη η προσοχή των υγειονομικών αρχών. Στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου άλλωστε η πληρότητα των ΜΕΘ COVID πλησιάζει καθημερινά το 100%. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 95 ασθενείς, με COVID-19 αλλά και άλλες παθήσεις, ήταν σε αναμονή να βρουν κρεββάτι ΜΕΘ χθες το πρωί. Εξ αυτών περίπου 30 ήταν ασθενείς με κορονοϊό.

Οι δύο ιδιωτικές κλινικές που θα συνδράμουν στη νοσηλεία ασθενών με COVID-19 νοσηλεύουν ήδη σχεδόν 60 ασθενείς σε απλές κλίνες (έχουν διατεθεί 160), ενώ δεν αποκλείεται στη μάχη να ενταχθούν και άλλες ιδιωτικές δομές, αν κριθεί απαραίτητο. Βέβαια, σε αυτή τη φάση στόχος είναι η μεταφορά ασθενών με καλύτερη κλινική εικόνα, ώστε να διασφαλιστούν χώροι για τα σοβαρότερα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν και την εμπειρία στη διαχείριση τους.

Το θέμα της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα συζητήθηκε και στην τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας, υπό τον Κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα στο News4Health



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cQmnnd
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη