Ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους τον Απρίλιο

Ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους τον Απρίλιο

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega το Σάββατο 27 Μαρτίου, προανήγγειλε το άνοιγμα της εξωτερικής εστίασης εντός του Απριλίου.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ.Σκέρτσος τόνισε ότι υποβοηθητικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών. «Γι' αυτό το λόγο, απελευθερώνουμε δραστηριότητες οι οποίες βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους», σημείωσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της αγοράς και τα δωρεάν self test που θα διατεθούν στους πολίτες. «Η συμπληρωματική στρατηγική η οποία θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης και τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα», σχολίασε και εξήγησε ότι πρόκειται για έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ ώστε κάθε πολίτης να έχει τον έλεγχο της υγείας του.

«Το θετικό είναι ότι υπάρχει η τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση των εξιτηρίων», συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος.

«Μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι το λιανεμπόριο και η εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου», σημείωσε και παραδέχθηκε ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει τόσο η οικονομία όσο και η ψυχολογία των πολιτών.

Σχετικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι με τη συζήτηση να μετατίθεται όταν θα έχει επιτευχθεί το πρώτο τείχος ανοσίας ως προς τον εμβολιασμό.

«Η παροχή των δωρεάν τεστ θα ισχύσει για Απρίλιο και Μάιο και από τον Ιούνιο θα μπορεί να υποχωρήσει λόγω των αυξημένων εμβολιασμών. Αν χρειαστεί, θα συνεχιστεί», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Διαβάστε επίσης:

Στις 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο - Τι θα γίνει με σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις και διπλή μάσκα



via Ειδήσεις https://ift.tt/31quoJX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη