Γραμματέας ΕΟΤ: «Πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από τον Απρίλιο»

Γραμματέας ΕΟΤ: «Πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από τον Απρίλιο»

Πιλοτικό άνοιγμα το τουρισμού ακόμα και μέσα στον Απρίλιο λέει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. «Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι ένα δύσκολο σχέδιο και δεν είναι βόλτα στην εξοχή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται διμερείς συζητήσεις με χώρες όπως το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Ο τουρισμός δεν λειτουργεί με κλειστή την εστίαση και τα καταστήματα

Ο κ. Φραγκάκης πάντως τόνισε ότι ο τουρισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι ανοιχτά η εστίαση και το λιανεμπόριο.

«Όσοι έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο δεν θα γίνονται δεκτοί στη χώρα μας, παρά μόνο με αρνητικό μοριακό»

Αναφερόμενος σε χώρες που εμβολιάζονται με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, όπως είναι η Ρωσία και η Σερβία, τόνισε ότι αν δεν υπάρξει έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δε θα γίνεται δεκτό στη χώρα μας και οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ.

Μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος του Τουρισμού από τον Χάρη Θεοχάρη

Νωρίτερα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχθεί τουρίστες νωρίτερα από τις 14 Μαΐου αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο της πανδημίας.

«Συζητάμε για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιπλέον, θα επιτρέπεται το yachting (απόπλους/κατάπλους), καθώς και οι κρουαζιέρες χωρίς ενδιάμεσες στάσεις σε λιμάνια, οι λεγόμενες "blue cruises"».

Ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι γενικώς το διεθνές ενδιαφέρον για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού είναι πολύ μεγάλο και συχνά εκδηλώνεται με έντονη αδημονία.

«Αυτή την αίσθηση είχα, για παράδειγμα, και κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Ρουμανία, μια πολύ σημαντική αγορά για την Βόρεια Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά, προχωρούμε με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, βήμα-βήμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έστειλε μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα, λέγοντας ότι «φιλοξενούμε με ασφάλεια, φροντίζουμε κάθε τουρίστα σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας» και πως «στην Ελλάδα νοιαζόμαστε, αλλά και έχουμε αποδείξει ότι πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων», σημείωσε χαρακτηριστικά.via Ειδήσεις https://ift.tt/3u3vgki
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.