Νέα Φιλαδέλφεια: Κύμα συμπαράστασης στον Κώστα Τομπούλογλου μετά την επίθεση από χούλιγκαν που τον έστειλε στο νοσοκομείο

Νέα Φιλαδέλφεια: Κύμα συμπαράστασης στον Κώστα Τομπούλογλου μετά την επίθεση από χούλιγκαν που τον έστειλε στο νοσοκομείο

Επίθεση με σιδηρολοστό δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Φιλαδέλφιας Κώστας Τομπούλογλου στις 11/3 το απόγευμα έξω από το σπίτι του. Η δημοτική παράταξη «Πόλη της Καρδιάς μας» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά την επίθεση αυτή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «επρόκειτο για ενέδρα θανάτου και όχι ένα απλό περιστατικό». Ο Δήμαρχος και οι παρατάξεις της περιοχής καταδίκαζαν την επίθεση με το κύμα συμπαράστασης να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. 

Η δημοτική παράταξη «Πόλη της Καρδιάς μας» στην οποία ανήκει το θύμα της πρόσφατης επίθεσης Κώστας Τομπούλογλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μετά τη δολοφονική επίθεση, εναντίον του δημοτικού συμβούλου της παράταξης μας Κώστα Τομπούλογλου, η οποία έρχεται να ολοκληρώσει τις απειλές εναντίον της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του επικεφαλής της παράταξης Χάρη Τομπούλογλου, την προηγούμενη εβδομάδα σε μερίδα του οπαδικού τύπου συγκεκριμένης απόχρωσης (έχει κατατεθεί μήνυση από τον ίδιο τον επικεφαλής μας), δεν δικαιούται κανείς να πει δεν ήξερα ή δεν το φανταζόμουν.

Οι ηθικοί αυτουργοί είναι γνωστοί στην πόλη, είναι αυτοί που σιώπησαν, είναι αυτοί που έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα, αλλά κατά βάση το ευχαριστήθηκαν και είναι όλοι αυτοί που έχουν έρθει στην πόλη με συγκεκριμένη υπηρεσία. Καθοδηγούνται, από συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως και όλοι αυτοί που τους ακολουθούν. Επίθεση με σιδηρολοστό, κακώσεις στο κεφάλι, ράμματα, σπασμένο χέρι, χτυπήματα στα πόδια και στο σώμα και τρομοκρατία. Αυτή τη Φιλαδέλφεια θέλουν… Μία πόλη τρομοκρατημένη, φοβισμένη και έρμαιο στα συμφέροντα και τον χουλιγκανισμό.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος που έχει γνώμη, πέφτει θύμα τραμπουκισμών, χειροδικίας ή απειλών κατά της ζωής του, είναι όμως η πρώτη φορά που στήνεται ενέδρα σε κάποιον με απόπειρα κατά της ζωής του.

Και για να γίνει πιο σαφές και ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ενέδρα θανάτου και όχι ένα απλό περιστατικό κάποιων (ναι το έγραψαν και αυτό) να σας παραθέσουμε πως έχουν τα γεγονότα και να σας αφήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα

Την Πέμπτη 11-03-2021 ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν καλεσμένος στις 5μμ μαζί με εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους να μεταβεί στο χώρο του γηπέδου του Αττάλου για να ενημερωθούν  από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιάννη Τζέλη για θέματα που αφορούν το σύλλογο (υπάρχει σχετικό δελτίου τύπου και φωτογραφίες από το σωματείο που επιβεβαιώνει την συνάντηση). Το γήπεδο του Αττάλου βρίσκεται 200 μέτρα από το σπίτι του κ. Τομπούλογλου.

Ο Χάρης Τομπούλογλου άργησε να κατέβει για να μεταβεί στο σημείο συνάντησης, ενώ ο Κώστας  Τομπούλογλου κατέβηκε πρώτος από το σπίτι του, με αποτέλεσμα οι δύο «άγνωστοι» που είχαν στήσει ενέδρα να επιτεθούν και να χτυπήσουν τον Κώστα.

Πώς ήξεραν οι δράστες ότι στις 5μμ θα κατέβαινε ο Χάρης Τομπούλογλου για να μεταβεί στην συνάντηση;

Ο Χάρης Τομπούλογλου έγραψε στο διαδίκτυο την ημέρα της επίθεσης: «Ο αδελφός μου Κώστας Τομπούλογλου δέχθηκε πριν λίγο δολοφονική επίθεση με σίδερο στο κεφάλι και στο σώμα από χούλιγκανς. Ήλθαμε στο νοσοκομείο με συνοδεία της αστυνομίας».

Ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος δήλωσε: «Είναι αυτονόητη η καταδίκη της παράλογης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δημοτικού συμβούλου Κ. Τομπούλογλου. Ευελπιστούμε οι Αρχές να εντοπίσουν το γρηγορότερο δυνατό τους υπαίτιους και αυτοί να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους στη Δικαιοσύνη. Βρέθηκα πριν λίγο με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας Λ. Γεωργαμλή στο ΓΝΑ και ενημερώθηκα για την κατάσταση της υγείας του. Εκφράζω την συμπαράστασή μου στους οικείους του και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση».

Ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής από την πλευρά του έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταδικάζω την ανήθικη επίθεση και τον τραυματισμό από αγνώστους, του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Τομπούλογλου. Τέτοιες πράξεις από όπου και αν προέρχονται δεν τιμούν κανέναν και δυναμιτίζουν το βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο κινείται το τελευταίο διάστημα η κοινωνία».

Η Δύναμη Πολιτών εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση: «Η Δύναμη Πολιτών με αποτροπιασμό καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τομπούλογλου. Η δημοκρατική πόλη μας βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες πρακτικές. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Κ. Τομπούλογλου και την οικογένειά του».

Την επίθεση καταδικάζει η ΟΝΝΕΔ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: «Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες. Καμία ανοχή σε κάθε φαινόμενο βίας και τρομοκρατίας. Ευχόμαστε στον κ. Κώστα Τομπούλογλου καλή ανάρρωση».

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Νίκος Σερετάκης με τον Χάρη Τομπούλογλου, επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη της καρδιάς μας». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώθηκε για την υγεία του τραυματισθέντα Δημοτικού Συμβούλου και εξέφρασε την "κατηγορηματική καταδίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης για την τραμπούκικη επίθεση».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Nf9pq2
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη