Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία το συλλαλητήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία το συλλαλητήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας με συμμετοχή γυναικών, εργατοϋπαλλήλων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, ανέργων και νέων. Στη συγκέντρωση τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και αποστάσεις. 

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΓΕ ομάδα Λαμίας απεύθυνε η Κατερίνα Τσέλιου μέλος του Δ.Σ. 

Η κεντρική ομιλία έγινε από τη συνάδελφο Δήμητρα Κουραβάνα, η οποία αναφέρθηκε στην σύγχρονη σημασία της 8ης Μάρτη, στην επίθεση που ετοιμάζεται από κυβέρνηση - εργοδοσία. Εκτεταμένη αναφορά έγινε από την ομιλήτρια, στην ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλιάς λόγω του COVID-19, αναδεικνύοντας τις ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη μετατροπή των μαζικών χώρων εργασίας σε εστίες υπερμετάδοσης. Ιδιαίτερα στάθηκε στα μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε η υγεία όλων να προστατευτεί πραγματικά. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στις αποκαλύψεις περιστατικών βίας που καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα και στην πραγματική τους αιτία. Τέλος η ομιλήτρια παρουσίασε αναλυτικά το πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας (ακολουθεί). 

Στη συνέχεια η Δήμητρα Τούντα απεύθυνε στη συγκέντρωση κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/3 και ώρα 13:00 στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία το οποίο διοργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης. 

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της Λαμίας        

Οι σύγχρονες διεκδικήσεις που προβάλλει το Ε. Κ. Λαμίας:

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία συμβουλευτικών κέντρων, ξενώνων για την πρόληψη και την προστασία των γυναικών από τη βία με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία. 

Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική- λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους κι όλες αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.

Επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό στο ύψος του βασικού μισθού. Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές για ένα χρόνο μετά τον τοκετό.

Γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα στο Γ.Ν Λαμίας, στις δομές ΠΦΥ. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. 

Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό. Στο πλαίσιο της ΠΦΥ να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί με ξεχωριστή μέριμνα για τους συνανθρώπους μας με προβλήματα υγείας ή/και μετακίνησης.

Ενίσχυση του τμήματος COVID του ΓΝΛ (Σανατόριο) με επαρκές, μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Να σταματήσει η επικίνδυνη μεταφορά προσωπικού από άλλες κλινικές στο COVID που όχι μόνο τις αποδυναμώνει, αλλά δημιουργεί κίνδυνο περαιτέρω διασποράς. Να καταργηθεί το αισχρό κοντέινερ. 

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, προστασίας του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας.  Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς. Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με πύκνωση των δρομολογίων. 

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας! Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Οι εργαζόμενοι γονείς που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας να δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού.

Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο των Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη. Να ανοίξουν οι σχολές για το εαρινό εξάμηνο.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη