Υπάρχει τσιμεντολατρεία και δεντροφοβία στη Λαμία


Φτιάξτε όσους Κανονισμούς Πρασίνου θέλετε.. Αυτές οι εικόνες των δέντρων στη Λαμία και τόσες άλλες, το ίδιο και χειρότερα φρικτές, θέλουν μια άλλη αντίληψη και νοοτροπία, που δεν την έχει η Δημοτική Αρχή. Σέβομαι απόλυτα και δεν μπορώ να διαφωνήσω με τον φίλο μου το Δημήτρη, που μου γράφει «Υπάρχει τσιμεντολατρεία και δεντροφοβία στη Λαμία». Ειλικρινά δεν μπορώ να διαφωνήσω με τον Δημήτρη και δεν αρκούν οι γραφές και τα μεγάλα λόγια. Το θέμα είναι τι εφαρμόζεται και τα αποτελέσματα. 

Διαβάζω στο βιβλίο του PETER WOHLLEBEN: «Η μυστική ζωή των δέντρων»:  “Πώς αναπνέουν, αλήθεια, τα δέντρα; Ένα τμήμα των «πνευμόνων» τους μπορείτε να το δείτε: είναι οι βελόνες και τα φύλλα. Στην κάτω πλευρά τους διαθέτουν μικροσκοπικά ανοίγματα που μοιάζουν με μικρά στόματα. Από τα στόματα αυτά αποβάλλεται οξυγόνο και προσλαμβάνεται CO2 – και αντιστρόφως τη νύχτα. Η απόσταση από τα φύλλα και τον κορμό μέχρι τις ρίζες είναι μεγάλη, για τον λόγο αυτόν αναπνέουν και οι ρίζες. Διαφορετικά τα φυλλοβόλα δέντρα θα πέθαιναν τον χειμώνα,  αφού έχουν αποβάλλει, θα λέγαμε, τον υπέργειο πνεύμονά τους. Επειδή το δέντρο συνεχίζει παρ’ όλα αυτά να ζει στο ρελαντί, και μάλιστα οι ρίζες του εξακολουθούν να αναπτύσσονται, πρέπει με τη βοήθεια των αποθεμάτων του να παραγάγει ενέργεια, και για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται οξυγόνο. Για τον λόγο αυτόν είναι τραγικό για τα δέντρα όταν το έδαφος γύρω απ’ τον κορμό τους είναι τόσο συμπιεσμένο ώστε να έχουν κλείσει όλοι οι αεραγωγοί. Οι ρίζες πεθαίνουν από ασφυξία, τουλάχιστον κάποια μέρη τους, με αποτέλεσμα το δέντρο να αρρωστήσει.” 

Γράφει επίσης: «Μερικές φορές μου γεννιέται η υποψία ότι θα δίναμε μεγαλύτερη σημασία στα δέντρα και στα άλλα φυτά αν καταλήγαμε στην αδιαφιλονίκητη διαπίστωση ότι σε πολλά πράγματα μοιάζουν με τα ζώα.»











Φτιάξτε όσους Κανονισμούς Πρασίνου θέλετε.. Αυτές οι εικόνες των δέντρων στη Λαμία και τόσες άλλες, το ίδιο και...

Δημοσιεύτηκε από Stefanos Stamellos στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη