Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μήνυση «κατά παντός υπευθύνου» για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μήνυση «κατά παντός υπευθύνου» για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Με τη μηνυτήρια αναφορά ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την διερεύνηση των έκνομων πράξεων, να μην περιοριστεί μόνο στους φυσικούς αυτουργούς, αλλά να υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση και για τους ηθικούς αυτουργούς.

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για απρόκλητη βία ενάντια σε πολίτες στη Νέα Σμύρνη, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του Προέδρου του, μέσω του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του κόμματος Χρήστου Σπίρτζη.

«Μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, μετά τις φωνές «Πονάω» ενός νέου ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών πονάμε όλοι» δήλωσε ο κ Σπίρτζης, προσκομίζοντας υλικό από τους ξυλοδαρμούς και τα «προκλητικά» γεγονότα.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ από το υλικό προκύπτει η τέλεση αδικημάτων όπως :

• της κατάχρησης εξουσίας,

• της παράβασης καθήκοντος,

• της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης

• του βασανισμού συλληφθέντα

• της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Με τη μηνυτήρια αναφορά ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την διερεύνηση των έκνομων πράξεων, να μην περιοριστεί μόνο στους φυσικούς αυτουργούς, αλλά να υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση και για τους ηθικούς αυτουργούς, για όσους δηλαδή έδωσαν γραπτές ή προφορικές εντολές και που υποστήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο τις πράξεις βίας κατά των πολιτών.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3eooH78
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη