Μ-Λ ΚΚΕ Φθιώτιδας: Άγρια τρομοκρατία στη Νέα Σμύρνη - Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει να ανατραπεί!

Άγρια τρομοκρατία στη Νέα Σμύρνη

Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει να ανατραπεί!

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά τις άγριες επιθέσεις ενάντια σε διαδηλωτές στο Σύνταγμα, σειρά είχε η περιοχή της Ν. Σμύρνης. Με πρόσχημα τον έλεγχο στα σημειώματα εξόδου, αστυνομικοί επιτέθηκαν άγρια σε πολίτες στην πλατεία της Ν. Σμύρνης με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές. Είναι φανερό ότι ο νεοφιλελευθερισμός πηγαίνει χέρι-χέρι με την αστυνομοκρατία. Ακόμα κι επιφανή στελέχη του κυβερνητικού κόμματος γυρίζουν την πλάτη τους στην καταστολή και την πολιτική του χωροφύλακα. Η μαζική κινητοποίηση λαού και νεολαίας στην περιοχή ήταν η καλύτερη απάντηση στην πολιτική του βούρδουλα και της φτώχειας.

Οι συνεχείς διαμαρτυρίες και αντιδράσεις -ιδιαίτερα της νεολαίας-, με την επίκληση της πανδημίας πλέον να μην μπορεί να τις αναχαιτίσει, αντιμετωπίζονται με άγρια αστυνομική βία.

Γνωρίζοντας η κυβέρνηση ΝΔ πως η περίοδος χάριτος -που διασφάλισε με την καταχρηστική εκμετάλλευση της πανδημίας- τελειώνει, βέβαιη πως η ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και αντίθεση θα μετατραπεί σε έντονες διαμαρτυρίες και αγώνες, ανήσυχη γιατί ψυχή και κινητήρια δύναμη αυτών των αγώνων και ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος -στον αντίποδα του δικού της ζοφερού παρόντος- είναι ο προοδευτικός κόσμος, η Αριστερά και οι κομμουνιστές, επιλέγει τον πολιτικό αυταρχισμό, την εκτεταμένη καταστολή και την ιδεολογική επίθεση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να ενταθούν οι λαϊκές, μαζικές κινητοποιήσεις στη γειτονιά, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας. Η κυβέρνηση της Ν.Δημοκρατίας έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα και ήδη παρουσιάζει ρωγμές.

Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει να ηττηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη