Λαμία: Δείτε πως η πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι) μπορεί να μετατραπεί σε ''στολίδι''


Η πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι) βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Λαμίας και λειτουργεί ως είσοδος του νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζει ορισμένες από τις λειτουργίες του Δήμου, καθώς και το γραφείο του Δημάρχου.


Ενώ σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σχετικά πρόσφατα, περιήλθε σε παρακμή. Η βασική ιδέα είναι να δωθεί νέα πνοή στην πλατεία αυτή, μέσω της διαφοροποίησης της χρήσης της. Δημιουργούμε ένα χώρο φιλόξενο για τα παιδιά, που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με μία παιδική δανειστική βιβλιοθήκη.


Ταυτόχρονα, με το σχεδιασμό ενός νέου δικτύου καθιστικών που ακολουθούν τους σχεδιαστικούς άξονες της ήδη υπάρχουσας μορφής και είναι απόλυτα ενταγμένα στο περιβάλλον της πλατείας, προσκαλούμε όλους τους πολίτες της Λαμίας να τη γνωρίσουν ξανά.


Για τη σκίαση, αλλά και την προστασία των παραπάνω καθιστικών, τοποθετούμε εφελκυόμενες τέντες, που με την αέρινη μορφή τους δημιουργούν ένα τελικό αποτέλεσμα με διαφορετικές φιλόξενες γωνιές χαλάρωσης κι αναψυχής για τους επισκέπτες της πλατείας.


Τέλος, μία εικαστική δημιουργία, τοποθετημένη σε κεντρικό σημείο του έργου, που μπορεί να λειτουργήσει και σαν καθιστική γωνιά, προσθέτει χρώμα κι δίνει έμφαση στο νέο χαρακτήρα της πλατείας, ως ένα νέο σημείο συνάντησης για την πόλη της Λαμίας.








ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΛΑΜΙΑ

ΕΤΟΣ
2017

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Αρχιτεκτονική Μελέτη: VTria Architects
Ιφιγένεια Τριανταφύλλου, Δημήτρης Τριανταφύλλου

πηγή: www.vtria.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη