Μανωλόπουλος: Είτε Πάσχα θα κάνουμε, είτε καλοκαίρι

Μανωλόπουλος: Είτε Πάσχα θα κάνουμε, είτε καλοκαίρι

Ο Eυάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια σημαντική επιλογή το προσεχές διάστημα, αναφορικά με τα μέτρα.

Ο κ. Μανωλόπουλος ερωτήθηκε αρχικά για τα νέα κρούσματα, υποστηρίζοντας ότι «βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και μπορεί να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για μερικές μέρες ακόμη».

Παράλληλα, εξήγησε ότι από τα λύματα της Αττικής «φαίνεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ο κόσμος "σφίχτηκε" με τα νούμερα των τελευταίων ημερών και έχει μαζευτεί κάπως. Η αποκλιμάκωση θα πάρει αρκετό καιρό, όχι μια βδομάδα».

Για να φανεί η αποκλιμάκωση στους αριθμούς των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, ο καθηγητής σημείωσε ότι πιθανότατα θα αρχίσει να φαίνεται μετά από μια εβδομάδα με δέκα μέρες.

«Ο Απρίλιος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είναι επιβαρυμένος για την Ελλάδα. Μπορούμε να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα, λόγω των εμβολιασμών» σημείωσε, ενώ σε ερώτηση για τα μέτρα και το αν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα κανονικό Πάσχα ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος απάντησε με νόημα:

«Το θέμα με τα μέτρα, το τί θα ανοίξει και πώς, είναι δύσκολη απόφαση. Τα νούμερα θα είναι βαριά για 3-4 εβδομάδες ακόμα. Μέχρι να πάμε σε κάποιες εκατοντάδες θα περάσει αρκετός καιρός. Αν ελαττωθούν τα μέτρα θα είναι παρά τα κρούσματα, για να αλλάξουμε προσέγγιση.

Για το Πάσχα νομίζω πως είναι μια επιλογή. Ή θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ανεξαρτήτως μέτρων. Μπορεί να κάνουμε ένα ωραίο Πάσχα και να "κλαίμε" τον Ιούνιο πάλι»

Ο καθηγητής μίλησε και για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη σύγχυση των τελευταίων ημερών αναφέροντας τα εξής:

«Έγινε ένα μπέρδεμα με τα δεδομένα των ΗΠΑ. Γιατί η εταιρεία έκανε ένα λάθος. Κάνει λάθη επικοινωνιακά. Αυτό που συμβαίνει στην εταιρική διαχείριση είναι άξιο μελέτης. Αμφισβητήθηκε το 79% αποτελεσματικότητα, μετά είπαν ότι είναι 76%. Λίγη σημασία έχει. Στη σοβαρή νοσηρότητα είναι 100% αποτελεσματικό. Δηλαδή όποιος το κάνει δεν θα νοσήσει σοβαρά, ούτε θα πεθάνει».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2O0cCKI
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη