Συνάντηση Μητσοτάκη - Αλεβιζάτου με φόντο τη Νέα Σμύρνη και τις αιχμές για Χρυσοχοΐδη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Αλεβιζάτου με φόντο τη Νέα Σμύρνη και τις αιχμές για Χρυσοχοΐδη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 18:30 συνάντηση στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων του καθηγητή, που με αφορμή το όργιο αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη προχώρησε χθες σε διευκρινιστικές δηλώσεις αναφορικά με την Επιτροπή που είχε συσταθεί με επικεφαλής τον ίδιο.

Στη δήλωση του ο Νίκος Αλεβιζάτος άφηνε αιχμές για τους χειρισμούς του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικά, η χθεσινή δήλωση του κ. Αλιβιζάτου έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και, ιδίως, την καθ' όλα αυθαίρετη συμπεριφορά της ΕΛΑΣ στο χθεσινό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, έγινε πολύς λόγος για την σιωπή της υπό την προεδρία μου άτυπης Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας. Κατόπιν αυτού, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Η ως άνω Επιτροπή, που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει. Και τούτο γιατί, μετά το γνωστό περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της. Αυτό έδειξε και η τύχη που επιφυλάχθηκε στο από 4.5.2020 πόρισμά της Επιτροπής προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στο πόρισμα αυτό, μετά από εις βάθος έρευνα είκοσι περιστατικών αστυνομικής βίας, η Επιτροπή είχε προβεί σε σειρά συστάσεων, με πρώτη την ανάγκη απόδοσης ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα».

 via Ειδήσεις https://ift.tt/38olqRs
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.