Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αστυνομικών, «στοχοποίηση ως πηγή όλων των δεινών»

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αστυνομικών, «στοχοποίηση ως πηγή όλων των δεινών»

Συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση των Αστυνομικών ως πηγή όλων των δεινών».

Ειδικότερα, έχοντας ανοίξει ένα πανό περίπου 20 μέτρων το οποίοι έχει επάνω διάφορες εικόνες με αστυνομικούς να σώζουν ανθρώπινες ζωές και να βοηθούν τους πολίτες στη μία μεριά και στην άλλη να δέχονται επιθέσεις αλλά και καμένα υπηρεσιακά οχήματα, τονίζουν με μεγάλα γράμματα ότι «αυτή την αστυνομία θέλουμε» στην πλευρά του πανό που τους απεικονίζει στην πρώτη γραμμή και δίπλα στους πολίτες.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας από τους βασικότερους θεσμούς του κράτους. Ο πρωταρχικός και κύριος ρόλος της είναι η ασφάλεια των πολιτών και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο επίλυσης κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θοδωρής Τσαϊρίδης, σκοπός της σημερινής κινητοποίησης είναι «να αναδείξουμε ότι οι αστυνομική θέλουν μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη και όχι μια αστυνομία που θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση κατά το δοκούν για όλα τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα του τόπου», τονίζοντας ότι «ζούμε μία απίστευτη στοχοποίηση τον τελευταίο καιρό με καθημερινές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, σε αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία έξω στο δρόμο και φτάσαμε στο σημείο να μπαίνουν γκαζάκια ακόμα και σε οικοδομές που διαμένουν αστυνομικοί.

Αυτή η στοχοποίηση δεν θα σταματήσει όταν εκλεγμένη βουλευτές από το βήμα της Βουλής μας αποκαλούν «φασιστοιδή» και ασκέρι εγκληματιών. Θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αποφασίσουν επιτέλους τι αστυνομία θέλουν και για ποιον λόγο».

Αναφερθείς στην πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τοποθέτηση καμερών στους αστυνομικούς, ο κ. Τσαϊρίδης σημείωσε ότι οι ίδιοι ζητούν να μπουν στις στολές τους ούτως ώστε να ελέγχονται σε όλα τα περιστατικά, να υπάρχει πλήρης οπτικοακουστικό υλικό και να μην υπάρχουν βίντεο «κόψε ράψε» όπου θα στοχοποιούν τους αστυνομικούς και θα χρησιμοποιούνται όπως συμφέρει συγκεκριμένους χώρους.

«Ζητάμε να γίνει ιδιώνυμο οι επιθέσεις εναντίον δημοσίων λειτουργών. Συγκεκριμένες ακραίες ομάδες, διαχρονικά, σπάνε, καίνε, ριμμάζουν, εκτελούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για να περιοριστεί η δράση αυτών», τόνισε ο κ. Τσαϊρίδης.via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3vA55TS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.