Λαμία Νέα Προοπτική για σχολικά γεύματα: Στον Δήμο Λαμιέων, δεν εντάσσονται από την αρχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα όλες οι σχολικές μονάδες

Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για μια ακόμα φορά έκανε το θαύμα της.

Το τελευταίο «κατόρθωμα» της Κυβέρνησης και ειδικότερα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι, εν μέσω υγειονομικής κρίσης και των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της για την πλειοψηφία των πολιτών, να «καταφέρει» να αφήσει όλα τα σχολεία της χώρας χωρίς σχολικά γεύματα.

Συγκεκριμένα, η ανεπάρκεια τους στην διαχείριση – και – σε αυτό το θέμα, είχε ως αποτέλεσμα η νέα σύμβαση να μην εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επίσης, όπως γνωρίζουμε στον Δήμο Λαμιέων, δεν εντάσσονται από την αρχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα όλες οι σχολικές μονάδες.

Σε μια εποχή που η μέση οικογένεια πλήττεται βάναυσα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού.

Τους καλούμε να σοβαρευτούν και να επιλύσουν άμεσα το ζήτημα, προκειμένου κανένας μαθητής να μη μείνει χωρίς σχολικό γεύμα, καμία μέρα από εδώ και πέρα. 

Για τους παραπάνω λόγους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξη μας Λαμία Νέα Προοπτική ζητάμε την άμεση σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα : 

Πρόγραμμα σίτισης των σχολικών μονάδων του Δήμου Λαμιέων.

Πρέπει, ως Δημοτικό Συμβούλιο, να ασκήσουμε, άμεσα, πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων να επεκταθεί στο σύνολο όλων των μαθητών, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ο Δήμος μας από την μεριά του, στο μεσοδιάστημα αυτό, πρέπει να εξαντλήσει όλες τις ταμειακές δυνατότητες, αξιοποιώντας τον προϋπολογισμό του, και να χρηματοδοτήσει την σίτιση των μαθητών της πόλης μας, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Είμαστε εδώ, για να δώσουμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της πόλης μας, ακολουθώντας πάντα το νομικό πλαίσιο, ακόμη και αν αυτά δεν άπτονται αποκλειστικά των  αρμοδιοτήτων  μας.

Δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα κακής διαχείρισης και λανθασμένης εφαρμογής του νόμου, όπως συνέβη, πριν από σύντομο χρονικό διάστημα, με την παροχή βοήθειας από τη Διοίκηση του Δήμου Λαμίας στην – πληττόμενη από την κακοκαιρία «Μήδεια – πόλη της Αθήνας.

Η ενέργεια αυτή, στην πράξη έγινε χωρίς σχεδιασμό και χωρίς τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, με αποτέλεσμα η ασφάλεια των εργαζομένων να τεθεί σε κίνδυνο. 

Συνεπώς, αφήνοντας στην άκρη ενέργειες  που δεν αρμόζουν στο Δήμο Λαμιέων και δεν τιμούν κανέναν, ας δείξουμε –  τώρα  –  το απαιτούμενο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη προς τους πολίτες της πόλης μας και ιδιαίτερα προς τα μικρά παιδιά.     

      ΛΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Στάικος Θωμάς Δημοτικός Σύμβουλος

Κοντογιάννης Χάρης Δημοτικός Σύμβουλος

Από το Blogger.