Μαυροειδάκος για Νέα Σμύρνη: Την πατήσαμε γιατί βγήκε γκλοπ ενώ ξέρουμε ότι τραβάνε με κινητά

Μαυροειδάκος για Νέα Σμύρνη: Την πατήσαμε γιατί βγήκε γκλοπ ενώ ξέρουμε ότι τραβάνε με κινητά

Για το όργιο αστυνομικής βίας σε βάρος πολίτη χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μίλησε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. 

«Δεν θα έπρεπε καν η ομάδα ΔΙΑΣ να έχει εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό. Δεν ήταν στην αρμοδιότητά της. Ακόμα και αν δέχεται επίθεση από εγκληματίες, έχει σχέδιο για τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσει», δήλωσε αρχικά. 

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο κύριος Μαυροειδάκος, χθες στις 14:00 η ώρα το μεσημέρι υπήρξε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στο κέντρο επιχειρήσεων της άμεσης δράσης για συνωστισμό 500 ατόμων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως είπε, αυτό το φαινόμενο είναι συχνό και συνήθως πηγαίνουν οι αστυνομικοί, κάνουν συστάσεις, επιβάλλουν κάποια πρόστιμα και δε γίνεται τίποτα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο χθες μετά το τηλεφώνημα για συνωστισμό, πήγαν δύο ομάδες της ΔΙΑΣ κι έναν ανθυπαστυνόμος με τον οδηγό του, χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και έκαναν ελέγχους για πάνω από 40 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν και 19 πρόστιμα. 

«Ξαφνικά βγήκαν 30 άτομα από γνωστό στέκι του αντιεξουσιαστικού χώρου που υπάρχει στο κάτω μέρος της πλατείας, πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα και τα γνωστά κατά της αστυνομίας. Ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο έχει συλληφθεί, μαζί με άλλα 10 άτομα,  γιατί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς,  τους εξύβρισαν και προσπάθησαν να τους πάρουν τα γκλοπ. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, είναι πιεσμένος, ψάχνει να βρει μια αφορμή κι έγινε το λάθος».

Και συνέχισε: «Πού την πατήσαμε για να σας το πω έτσι λαϊκά; Βγήκε ένα γκλοπ που εγώ εδώ που κάθομαι είναι ωραία να το λέω, αλλά όταν είσαι εκεί είναι διαφορετικά. Βγήκε ένα γκλοπ που δεν έπρεπε να βγει, διότι ξέρουμε οτι τραβάνε με κινητά, πήραν την εικόνα και ξαφνικά μετά... αυθόρμητα οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης κάνανε πορεία και σηκώσανε πανό που έλεγε "Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας"».. 

{https://twitter.com/panlabro/status/1368806696706052099?s=20}

«Ο αστυνομικός είναι σίγουρος ότι τον αναγνώρισε ότι ήταν ένας από αυτούς που του είχαν επιτεθεί- το λέει ξεκάθαρα στην κατάθεσή του- και προσπάθησε να τον συλλάβει» είπε στη συνέχεια ο ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών.

Ο κ. Μαυροειδάκος κατέληξε σημειώνοντας ότι «το περιστατικό αποσπασματικά, όπως το βλέπουμε, δεν είναι εικόνα για Έλληνα αστυνομικό, δεν έπρεπε να βγει γκλοπ, αλλά δεν φταίει ο συνάδελφος» 

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/30jFX5e
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη