Δύο νέα στελέχη κορονοϊού στην Καλιφόρνια προκαλούν και επισήμως «ανησυχία»

Δύο νέα στελέχη κορονοϊού στην Καλιφόρνια προκαλούν και επισήμως «ανησυχία»

Δύο στελέχη κορoνοϊού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια είναι πλέον επίσημα «παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία», σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Τα συγκεκριμένα στελέχη μπορεί να είναι περίπου 20% πιο μεταδοτικά, είπε το CDC, επικαλούμενο πρώιμη έρευνα. Ορισμένες θεραπείες COVID-19 μπορεί επίσης να είναι λιγότερο αποτελεσματικές έναντι των στελεχών. Ωστόσο, το CDC δεν είπε ότι τα εμβόλια θα σταματούσαν να λειτουργούν εναντίον τους.

Σε εργαστηριακές μελέτες, τα αντισώματα από εμβολιασμένα άτομα φαίνεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των στελεχών. Ωστόσο, τα χαμηλότερα επίπεδα αντισωμάτων μπορεί να είναι αρκετά για να προστατεύσουν από τη σοβαρή λοίμωξη με COVID-19.. Ορισμένα ανοσοκύτταρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία από ασθένειες και όχι μόνο τα αντισώματα.

Κανένα στέλεχος κορονοϊού δεν έχει κατηγιοριοποιηθεί μέχρι σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου, όπως το έχει ορίσει η αμερικανική κυβέρνηση. Αναφερόμαστε στην κατηγορία των «στελεχών με υψηλή επίπτωση». Τα στελέχη κοροναϊού που φαίνεται να μειώνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.

Δείτε περισσότερα στο news4health για τις ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των θεραπειών αντισωμάτων



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/2QjnR1B
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη