Μπαίνει «ταφόπλακα» στο άνοιγμα των καταστημάτων

Μπαίνει «ταφόπλακα» στο άνοιγμα των καταστημάτων

«Aυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο», είπε το πρωί ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Ενώ συμπλήρωσε πώς, «Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα.»

Ο κ. Γώγος μίλησε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, «αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε.»

Μεγάλη η διασπορά - Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα

«Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα.»

«Για την αύξηση των κρουσμάτων ρόλο παίζουν και οι μεταλλάξεις, καθώς το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. Ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1.», είπε ο κ. Γώγος.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ύφεση

Σύμφωνα με τα δεδομένα, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση η οποία μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνεται. «Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά.», τόνισε ο καθηγητής.

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ανέφερε πως, «χρειάζονται προσλήψεις, όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία.»

Τέλος, τόνισε πως για να αρχίσουμε να συζητάμε θα πρέπει να δούμε τη δυναμική της πανδημίας να ελέγχεται. «Με σιγουριά δε μπορούμε να πούμε τίποτα. Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων.». «Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.» είπε κλείνοντας ο κ. Γώγος.



via Ειδήσεις https://ift.tt/31cAjST
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη