Δηλώσεις Covid: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις διορθώσεις λαθών - Δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες για αποζημιώσεις

Δηλώσεις Covid: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις διορθώσεις λαθών - Δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες για αποζημιώσεις

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διόρθωση λαθών και παραλείψεων σε δηλώσεις COVID της περιόδου Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2020.

Οι διορθώσεις είναι απαραιτητες προκειμένου οι ιδιοκτήτες να λάβουν τις αποζημιώσεις από το Δημόσιο. Η πλατφόρμα στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 19 Απριλίου ενώ δυνατότητα υποβολής έχουν για πρώτη φορά και επιχειρήσεις-δραστηριότητες που είχαν αποκλειστεί από τις προηγούμενες αποφάσεις, όπως είναι κυλικεία, περίπτερα, εκπτωτικά μαγαζιά κ.λπ., αλλά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020

Οι διασταυρώσεις των στοιχείων έδειξαν ότι η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων απορρίφθηκαν καθώς οι εκμισθωτές τελικά δεν ήταν πληττόμενοι και επομένως δεν δικαιούνται μείωση ενοικίου. Παρόλα αυτά, για όσους η αίτηση απορρίφθηκε εξαιτίας λάθους στα στοιχεία της αίτησης, διορθώσεις θα μπορούν να γίνουν στις εξής περιπτώσεις:

- Το μηνιαίο μίσθωμα της δήλωσης COVID δεν ταυτίζεται με το μηνιαίο μίσθωμα στη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης

- Τα ποσοστά μείωσης ενοικίου είναι χαμηλότερα του προβλεπόμενου στο νόμο

- Έχει δηλωθεί λύση της μίσθωσης

- Δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ μισθωτή

- Ο εκμισθωτής δεν έχει περιλάβει το ακίνητο στο Ε9

Η πλατφόρμα για τη διαδικασία υποβολής για τις δηλώσεις COVID μηνός Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει μετά τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές αποζημιώσεων για μισθώματα Ιανουαρίου και όσες πληρωμές εκκρεμούν για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Επίσης όσοι ιδιοκτήτες δεν έλαβαν αποζημίωση διότι δεν είχαν επικαιροποιήσει τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι 15 Φεβρουάριου 2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου αναμένεται να έχουν διενεργηθεί και άλλοι συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.

Να θυμίσουμε ότι η ΠΟΜΙΔΑ απέστειλε επιστολή με την οποία επισημαίνει τρία σημεία της διαδικασίας αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων από τις μειώσεις μισθωμάτων λόγω COVID, και ζητά λύσεις από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, με αιτήματα: 

*Να γίνουν δεκτές όχι μόνον διορθωτικές, αλλά και αρχικές δηλώσεις COVID για όλους τους μήνες του έτους 2020, και για όλους όσους ιδιοκτήτες έχασαν τις σχετικές προθεσμίες,

*Να καθοριστεί τουλάχιστον μηνιαία προθεσμία από την ενημέρωση των ιδιοκτητών για τα σφάλματα και τους λόγους απόρριψης των δηλώσεων COVID, και

*Να διευκρινιστεί αν είναι νόμιμες οι μειώσεις μισθωμάτων που επιβάλλουν οι υπεκμισθωτές στους ιδιοκτήτες ακινήτων, όταν τα μίσθια ακίνητα χρησιμοποιούνται από υπομισθωτές-τρίτους.

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/3bQ7hyz
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη