Ποιος dalgona; Ήρθε ο νέος καφές proffee (βίντεο)

Els Alchemy Screenshot youtube

H καραντίνα «έστειλε» αρκετό κόσμο στην κουζίνα καθώς αποτελεί έναν δημιουργικό τρόπο εκτόνωσης. Πολλοί δημιούργησαν και νέα ροφήματα με βάση τον καφέ. Ένα από αυτά είναι ο λεγόμενος proffee, ένας καφές ο οποίος φαίνεται ότι έχει ξετρελάνει τους χρήστες του Tik Tok και αποτελεί τον νέο "dalgona". Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τον καφέ αυτό. 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο, ο ασιατικός dalgona. Ο καφές αυτός ταυτίστηκε με την καραντίνα και έγινε viral μέσα από τα social media, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στη χώρα μας, αφού η παρασκευή του θυμίζει σε πολλούς παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

Proffee: Ο νέος καφές της...καραντίνας

Στη συνέχεια βέβαια, ήρθαν και οι διαφορετικές εκδοχές του, με την προσθήκη πολλών και συχνά περίεργων υλικών στο μείγμα του καφέ. Γιατί άλλωστε μία συνταγή δεν είναι ποτέ αρκετή για να κρατήσει το ενδιαφέρον των χρηστών στα social media.  Ωστόσο, τελικά ο dalgona έπαψε να αποτελεί τον «καφέ της καραντίνας», καθώς  ο profee έκανε την εμφάνιση του. 

Ο proffee λοιπόν, δεν είναι άλλος από ένας παγωμένος καφές με… σκόνη πρωτεΐνης. Protein και Coffee δηλαδή, μας κάνουν Proffee. Στο TikTok οι συνταγές που βρίσκουμε είναι πολλές, ωστόσο η βασική ιδέα είναι ότι αναμειγνύουν 1-2 δόσεις καφέ (εσπρέσο ή στιγμιαίο) με σκόνη πρωτεΐνης, να γίνουν σαν πάστα. Στη συνέχεια το μίγμα μπαίνει στο μπλέντερ, προσθέτουν γάλα, χτυπάνε καλά και έτοιμος ο proffee.

Με βάση και το δεύτερο βασικό υλικό του, τη σκόνη πρωτεΐνης, ο proffee δεν είναι απλά ένας καφές που απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα ρόφημα για να ξυπνήσουν το πρωί, αλλά κυρίως σε όσους γυμνάζονται και ψάχνουν έναν ακόμη τρόπο να προσθέσουν πρωτεΐνη στη διατροφή τους. Τώρα, κατά πόσο αυτό είναι αποτελεσματικό, υγιεινό ή έστω γευστικό...μένει να το δοκιμάσουμε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3syICof
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη