Ένα σουβλάκι και ένα... ντεπόν: Νέα υπηρεσία του efood σου φέρνει το φαρμακείο σπίτι σου

EUROKINISSI

Η πανδημία του κορωνοϊού επιτάχυνε τις τεχνολογικές εξελίξεις και ανέδειξε σε κομβικής σημασίας ζήτημα για τις εταιρείες το ...delivery προϊόντων.

Η παραμονή στο σπίτι, σε συνδυασμό με τον φόβο των καταναλωτών να επισκεφθούν τα φυσικά καταστήματα, οδήγησαν σε έκρηξη των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως αυτή η τάση θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, χωρίς βέβαια να παρουσιάζει την εκρηκτική άνοδο που καταγράφηκε στο πρώτο lockdown. Μία από τις μεγαλύτε-ρες εταιρείες delivery στη χώρα μας είναι η efood, η οποία μπαίνει εκτός του φαγητού και σε άλλα...μονοπάτια.

Είσοδος στα φαρμακεία

«Το πρόγραμμα μας για το delivery στα φαρμακεία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα. Αναμένουμε να το ανακοινώσουμε μέσα στον Απρίλιο, καθώς βρισκόμαστε σε φάση επεξεργασίας των operations που θα στηθούν γύρω από αυτή την υπηρεσία. Το μόνο σίγουρο είναι πως η υπηρεσία θα τρέξει τον επόμενο μήνα και θα αφορά σε πρώτη φάση στην Αττική», αναφέρουν πηγές της efood στο BnB Daily.

Ανερχόμενη αγορά

«Η αγορά του delivery προϊόντων φαρμακείου είναι μια ανερχόμενη αγορά, που θεωρούμε πως θα κερδίζει μερίδια συνεχώς. Η υπηρεσία στοχεύει σε άμεση παράδοση προϊόντων φαρμακείου και θεωρούμε πως θα υπάρξει σημαντική απήχηση», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

«Δεν θα υπάρξει νέα αγορά... προς ώρας»

Αναμένεται, μετά τα φαρμακεία, η εταιρεία delivery να μπει σε κάποια νέα αγορά; «Αυτή τη στιγμή το βάρος μας έχει πέσει στην αγορά των mini markets και να δούμε πως θα κυλήσει το project με τα φαρμακεία. Δεν προβλέπεται η είσοδός μας σε κάποια νέα αγορά για φέτος. Στο μέλλον εξετάζεται, χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθεί η Wolt

Πληροφορίες αναφέρουν πως, την κίνηση της efood για είσοδο στην αγορά φαρμακείων αναμένεται να ακολουθήσει ανάλογη ενέργεια και από την Wolt. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εταιρειών είναι έντονος, ενώ αναμένεται να ενταθεί, τόσο στην αγορά των φαρμακείων (εφόσον προχωρήσει η Wolt στο λανσάρισμά της), όσο και στην αγορά των mini markets.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3w50Dwq
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη