LIVE Χαρδαλιάς: Φωκίδα και Ανώγεια στο «βάθυ κόκκινο» - Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και γάμους

LIVE Χαρδαλιάς: Φωκίδα και Ανώγεια στο «βάθυ κόκκινο» - Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και γάμους

Με φόντο τα νέα αυστηρότερα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από τα ξημερώματα της Πέμπτης και τα κρούσματα που παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα η σημερινή ενημέρωση.

Την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιας και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Παπαευαγγέλου: Στις 16.500 τα ενεργά κρούσματα, μεγάλη η διασπορά στο λεκανοπέδιο

Τον λόγο αρχικά πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, με βάση τα τελευταία αποτελέσματα του ΕΟΔΥ, αλλά και στα παγκόσμια δεδομένα, λέγοντας πως οι θάνατοι συνολικά στον πλανήτη ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια και τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 115.000.000!

Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.500 σε όλη την Επικράτεια, ενώ τόνισε πως από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά παρατηρείται μια μικρή μείωση στα νέα κρούσματα ηλικιών άνω των 75 ετών.

Τα κρούσματα σε όλες τις γειτονιές της Αττικής παρουσιάζουν αύξηση, ενώ είναι μεγάλη η διασπορά στο λεκανοπέδιο, είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η ίδια μίλησε για αύξηση 37% στα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη και πάνω από 2.000 ενεργά κρούσματα, ενώ αναφέρθηκε και στην πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική, όπου διασωληνώθηκαν 196 άτομα τις τελευταίες μέρες.

Η καθηγήτρια προανήγγειλε το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων τις επόμενες εβδομάδες, κάνοντας ειδική αναφορά στα σχολεία και στην δύσκολη περίοδο που περνούν οι μαθητές. Παράλληλα τόνισε πως θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες μέχρι να φέρουν αποτέλεσμα τα μέτρα και να μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ.

Χαρδαλιάς: Φωκίδα και Ανώγεια στο βαθύ κόκκινο

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος είπε ότι ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με τον ιο, και η κούραση αλλά και οι μεταλλάξεις κάνουν πιο δύσκολη τη μάχη με τον ίο.

Έκανε έκκληση να είμαστε όλοι φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. Να παραμείνουμε σπίτι μας και να κυκλοφορούμε μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι Φωκίδα και Ανώγεια Ρεθύμνης από αύριο εντάσσονται από το πρωί του Σαββάτου στις 6 στο βαθύ κόκκινο.

Στη συνέχεια προχώρησε σε διευκρινίσεις για τα νέα αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις τονίζοντας ότι η μετακίνηση προς ΚΤΕΟ δεν τίθεται σε χιλιομετρικό περιορισμό, ενώ οι όροι που ισχύουν για τους θρησκευτικούς γάμους θα ισχύουν και για τους πολιτικούς γάμους, ειδικότερα έως εννέα άτομα μαζί με τον λειτουργό.

Δείτε live την ενημέρωση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.215, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 201.677 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 451 (68.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.398 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή +10.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 335 ασθενείς.

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rmGlvB
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη