Το lockdown στο Παρίσι ακύρωσε την επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου

Το lockdown στο Παρίσι ακύρωσε την επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου

Στην ακύρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου προέβη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορoνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές.

Tην απόφαση της κυβέρνησης δημοσιοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος τόνισε ότι «η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων».

Από τα μεσάνυχτα, και για τέσσερις εβδομάδες, οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας και των άλλων «κόκκινων περιοχών» δεν θα μπορούν να κάνουν παρά ψώνια πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον, απαγορεύονται πλέον οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, ενώ μετατίθεται η έναρξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά μία ώρα νωρίτερα, στις 19:00.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/38X9zdo
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη