Σε είκοσι μέρες οι νέοι πυλώνες που κρίνουν τα βήματα αποσυμπίεσης από το lockdown

Σε είκοσι μέρες οι νέοι πυλώνες που κρίνουν τα βήματα αποσυμπίεσης από το lockdown

Βήματα αποσυμπίεσης και όχι άνοιγμα της αγοράς ή άρση του lockdown χαρακτηρίζουν οι επιδημιολόγοι τα νέα μέτρα που συζητούνται και θα αποφασιστούν στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Οι παρεμβάσεις που αναμένεται να επικυρωθούν από την επιτροπή δεν αποτελούν ένα «άνοιγμα της αγοράς» με ανεξέλεγκτο τρόπο και το οποίο ασφαλώς και θα απέφερε δυσάρεστα αποτελέσματα στον πίνακα των κρουσμάτων αλλά αντίθετα θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση και την μείωσή τους.

Αυτό συμβαίνει για τρεις βασικούς λόγους που προκύπτουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο:
α) Αλλάζει ο καιρός και μεγαλώνει η μέρα

β) Έχει καταγραφεί ότι η κόπωση προκαλεί ανάγκες χαλάρωσης και παρατηρείται υπερσυγκέντρωση ανθρώπων σε κλειστούς χώρους

γ) Δραστηριότητες κάποιων υπηρεσιών όπως π.χ. τα κομμωτήρια γίνονται κατ οίκον με αυξανόμενους ρυθμούς και δεν μπορεί να υπάρχουν έλεγχοι παντού.
Για τους παραπάνω λόγους εκτιμήθηκε ότι σε αυτή την περίοδο και με τα κρούσματα στα ύψη ο νέος τρόπος λειτουργίας και συμπεριφοράς σε αυτή την εποχή επιβάλλουν νέους κανόνες που βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες

• Πρώτον , την τήρηση των μέτρων με μεγαλύτερη ευχέρεια κίνησης σε εξωτερικούς χώρους παρά σε εσωτερικούς, μέχρι να γίνει αποσυμπίεση , πτώση κρουσμάτων και λόγω καιρού να ανοίξουν τα παράθυρα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

• Δεύτερον να δημιουργηθούν βαλβίδες αποσυμπίεσης μέσω των δραστηριοτήτων που θα επιτρέπονται με την σταδιακή άρση των απαγορευτικών

• Τρίτον η διενέργεια περισσότερων τεστ σε όλη την χώρα καθώς γίνεται ήδη προσπάθεια για προμήθεια μεγάλου αριθμού ώστε να γίνονται ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες τεστ την ημέρα για να υπάρχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα

• Τέταρτον η ενίσχυση του ΕΣΥ με την συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα αλλά και των γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

Με όλα τα παραπάνω κυβέρνηση και επιδημιολόγοι πιστεύουν ότι τελικά οι επόμενες κινήσεις θα επιτρέψουν την σταθεροποίηση και τελικά την μείωση των κρουσμάτων μέσα στο διάστημα των επόμενων 20 ημερών ώστε να ακολουθήσει, πριν το Πάσχα και το ασφαλές άνοιγμα της εστίασης, πρώτα σε εξωτερικούς χώρους αφού ο καιρός όχι μόνο θα το επιτρέπει αλλά κυρίως θα το επιβάλλει κιόλας.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/2P4CNjo
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη