ΠΟΕΔΗΝ: Ανεξέλεγκτη η διασπορά κορoνοϊού σε ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο, να παρέμβει εισαγγελέας

ΠΟΕΔΗΝ: Ανεξέλεγκτη η διασπορά κορoνοϊού σε ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο, να παρέμβει εισαγγελέας

Δεκάδες κρούσματα στο Δρομοκαΐτειο με πάνω 50 άτομα να θεωρούνται ως ύποπτα κρούσματα. Το Σωματείο των εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου και η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη διασπορά και προειδοποιούν ότι θα ζητήσουν παρέμβαση εισαγγελέα προαναγγέλοντας ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Γηροψυχιατρικού τμήματος.

«Στο γηριοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου έχουμε 27 ασθενείς θετικούς εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε Γενικά Νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Επίσης, σε ένα τμήμα εισαγωγών οξέων περιστατικών βρέθηκαν 11 ασθενείς θετικοί και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

Το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Το Γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύει 29 ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό με σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Όπως επισημαίνεται, «πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή. Παλεύει πολλές φορές το Νοσηλευτικό Προσωπικό με τους ασθενείς με κίνδυνο να κολλήσουν τη νόσο. Δύο ακόμη Νοσηλευτικά τμήματα νοσηλεύουν 33 ασθενείς που οι περισσότεροι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ως ύποπτα κρούσματα χωρίς οξυγόνο».

«Δεν γίνονται τακτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό»

Τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ανεπαρκή, υποστηρίζει το Σωματείο. «Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας». Επίσης, δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό.

«Οι ασθενείς με κορονοϊό που είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν στα Γενικά Νοσοκομεία. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κινδυνεύουμε εμείς και οι ασθενείς. Θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα» τονίζουν οι υγειονομικοί του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Όπως αναφέρουν τη Δευτέρα (22/03/2021), στις 08:30, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Γηροψυχιατρικού τμήματος.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/2ONqnN8
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη