Βατόπουλος: Δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα μέχρι να γίνουν οι εμβολιασμοί και να στηθεί το σύστημα με τα self tests

Βατόπουλος: Δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα μέχρι να γίνουν οι εμβολιασμοί και να στηθεί το σύστημα με τα self tests

Κατηγορηματικός ως προς την πορεία της στρατηγικής ήταν ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος μιλώντας στο Open, καθησυχάζοντας παράλληλα τον κόσμο για τις παρενέργειες των εμβολίων.

«Έχουμε δύο μεγάλα προβλήματα: το πρόβλημα της δημόσιας υγείας, η επιδημία είναι δύσκολο να μαζευτεί και το κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι αν κουράστηκε ο κόσμος, αλλά η οικονομία η ίδια, που ταλαιπωρείται πάρα πολύ. Η επιδημία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Θα λέγαμε ότι δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα μέχρι να γίνουν οι εμβολιασμοί και να στηθεί το σύστημα με τα self tests», τόνισε ο κύριος Βατόπουλος.

Ερωτώμενος για τις παρενέργεις των εμβολίων ύστερα από τον χθεσινό θάνατο μιας 65χρονης λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της, ο καθηγητής ανέφερε: «Οι όποιες παρενέργειες των εμβολίων είναι εξαιρετικά σπάνιες, μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν υπάρχει λόγος να μην εμβολιαστεί. Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις. Θα υπάρξει ανακοίνωση και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Αυτά τα περιστατικά παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα. Κάθε περιστατικό που συνδέεται με το εμβόλιο πρέπει να ερευνάται.»

Αναφορικά με το θάνατο της 65χρονης αναφέρεται ότι η άτυχη γυναίκα πήγε  το μεσημέρι να εμβολιαστεί στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον με το εμβόλιο της Astrazeneca. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα αργοτερα περαστικός ανέφερε ότι εντόπισε μία γυναίκα η οποία είχε πρόβλημα. Παρά τις προσπάθειες του ΕΚΑΒ η γυναίκα κατέληξε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rJaYuQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη