Πότε ανοίγει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021

INTIME

Η αντίστροφη μέτρηση για Taxisnet και φορολογικές δηλώσεις 2021 έχει ξεκινήσει και η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να δεχτεί τις πρώτες δηλώσεις μέσα στον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν δυο βασικά σενάρια για τις φορολογικές δηλώσεις 2021. Το πρώτο είναι η πλατφόρμα του Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα. Κατά το δεύτερο σενάριο, η «πρεμιέρα» των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει στο διάστημα από τις 15 με 20 Απριλίου.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Η αποπληρωμή και οι δόσεις

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία και το lockdown, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε οκτώ δόσεις.

Υπό κανονικές συνθήκες για τα φυσικά πρόσωπα οι δόσεις ήταν 3. Το ίδιο μοντέλο -αυτό των 8 δόσεων- αναμένεται να ισχύσει και για τον ΕΝΦΙΑ (κανονικά αποπληρώνεται σε 6 ισόποσες δόσεις).

Κατά τις ίδιες πηγές, το «παράθυρο» πληρωμών των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί αν θα προβλεφθεί η δυνατότητα έκπτωσης 2% σε όσους καταβάλλουν το συνολικό ποσό εφάπαξ, μια ρύθμιση που ίσχυσε το 2020.



via Ειδήσεις https://ift.tt/39tSc4c
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη