Λαμία - Βόλος 1-1


Ο Βόλος προηγήθηκε με γκολ του Κρητικού στο 86', αλλά στην αμέσως επόμενη φάση από γκάφα του Μήτογλου ο Ντέλετιτς ισοφάρισε για τη Λαμία με πέναλτι κρατώντας την ομάδα του σε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η έκφραση «και οι δύο χαρούμενοι», ταιριάζει γάντι στον αγώνα της Λαμίας με τον Βόλο που διεξήχθη στο «Αθανάσιος Διάκος». Οι δύο ομάδες για 80 λεπτά δεν έκαναν απολύτως τίποτα, στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχαν από ένα γκολ, με το 1-1 να ικανοποιεί και τους δύο. Τους Λαμιώτες γιατί έφτασαν τους 27 βαθμούς κρατώντας στους 6 την διαφορά από τον Παναιτωλικό και στους 7 την διαφορά από την ΑΕΛ, ενώ οι Βολιώτες έφτασαν στους 35 παραμένοντας στην κορυφή των πλέι άουτ.

Το 4-2-3-1 προτίμησαν και οι δύο προπονητές
Με ίδιο σύστημα αποφάσισαν να κατεβάσουν τις ομάδες τους και οι δύο προπονητές και συγκεκριμένα το 4-2-3-1. Συγκεκριμένα για τους γηπεδούχους ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε τον Επασί στο τέρμα, τον Σκόνδρα δεξιά και τον Μαρτίνες αριστερά στα μπακ και στόπερ τους Αντέτζο και Τζανετόπουλο. Αμυντικά χαφ τους Μπεχαράνο και Τζανδάρη, τον Ρόμανιτς αριστερά, τον Ντέλετιτς δεξιά και πίσω από τον Καραμάνο τον Βασιλακάκη.

Από την πλευρά του Άνχελ Λόπες κατέβασε τον Βόλο με τον Γκαραβέλη τερματοφύλακα, τον Τέκιο δεξί μπακ, τον Φεράρι αριστερό και τους Μήτογλου, Γκρίλο στα στόπερ. Τους Νίνη και Τσοκάνη αμυντικά χαφ, με τον πρώτο να είναι λίγο πιο μπροστά και όχι κόφτης και στην τριάδα πίσω από τον Δουβίκα από δεξιά προς αριστερά τους Σάντος, Μπουένο και Μπαρτόλο.

Ένα δοκάρι και μια ευκαιρία που δεν έγινε τελική στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα κακό χωρίς φάσεις, χωρίς ρυθμό χωρίς τίποτα. Για την ακρίβεια είχαμε μόνο δύο πράγματα. Αρχικά ένα δοκάρι για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 14'. Συγκεκριμένα ο Μπουένο εκτέλεσε πολύ ωραία το φάουλ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Επασί. Η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 27' με τον Ντέλετιτς να μην μπορεί να προλάβει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα. Ε αυτά ήταν όλα όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ξεκάθαρα διάθεση να μην δεχθούν γκολ, καθώς η ισοπαλία τους βόλευε και τους δύο.

Ακόμα χειρότερο το δεύτερο, αλλά μπήκαν δύο γκολ
Αν λέγαμε πως το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, το δεύτερο ήταν ακόμα χειρότερο. Από το ξεκίνημά του και όσο περνούσαν τα λεπτά, οι δύο ομάδες κοιτούσαν αρχικά για να μην πούμε μοναδικά το να μην δεχθούν κάποιο τέρμα και χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη όχι φάση, αλλά σημείο αναφοράς ήταν μια κίτρινη του Αντέτζο.

Πρώτη επαφή και γκολ ο Κρητικός

Τα πάντα ωστόσο έγιναν από το 85' και μετά. Αρχικά στο συγκεκριμένο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Κρητικό. Ο σκόρερ του 0-1 μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κατάφερε με σουτ να κάνει το 0-1, δίνοντας προβάδισμα στον Βόλο.

Άμεση απάντηση με πέναλτι του Ντέλετιτς

Πριν προλάβουν καλά καλά να πανηγυρίσουν οι φιλοξενούμενοι, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-1. Συγκεκριμένα στο 87' ο Μήτογλου ανέτρεψε τον Καραμάνο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο επόμενο λεπτό ο Ντέλετιτς κάνοντας το τελικό 1-1.

MVP: Με το που μπήκε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε. Αυτό μόνο φτάνει για να βάλουμε τον Κρητικό στην θέση του πολυτιμότερου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από την άλλη θα μπορούσαμε στον αδύναμο κρίκο να βάλουμε τους παίκτες και των δύο ομάδων για το κακό θέαμα που παρουσίασαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Στο ύψος του θα μπει ο Ντέλετιτς που ευστόχησε στο πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η ΓΚΑΦΑ: Το πέναλτι που έκανε ο Μήτογλου στον Καραμάνο ήταν η γκάφα του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Φωτιά. Και το πέναλτι ήταν και καμία άλλη φάση δεν υπήρξε σε ένα ήρεμο απόγευμα γι' αυτόν.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Και οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να χάσουν και δεν έχασαν. Η διάθεσή τους φάνηκε σε όλη την διάρκεια του ματς με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο που προσπάθησαν να κάνουν κάτι.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας (78’ Βλάχος), Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (78’ Χατζηστραβός), Τζανδράρης (64’ Χατζηστραβός), Ρόμανιτς (70’ Τσούκαλος), Ντέλετιτς, Καραμάνος, Βασιλακάκης (64’ Γκούγκα).

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Μήτογλου, Γκρίλο, Τέκιο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαρτόλο (82’ Ριένστρα), Δουβίκας, Νίνης, Μπουένο (71’ Μαρτίνες), Ρενάτο Σάντος (85’ Κρητικός).

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη