Σκυλακάκης: Οι έμποροι δεν θα ζήσουν από τα 1.000 ευρώ αλλά από το άνοιγμα της αγοράς

Intime

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, παραδέχτηκε πως τα χρήματα δεν είναι αρκετά, ωστόσο, ο σκοπός όπως τόνισε, είναι να περάσει αυτό το διάστημα.

Για την οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο, που ανακοινώθηκε χθες μίλησε στο OPEN o αναπληρωτής Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις εκείνων που θα λάβουν μόλις 500 ευρώ.

«Θα ήθελα να πω ότι σε αυτή τη φάση που περνάμε με την πανδημία ο καθένας έχει τα δίκια του. Τα δίκια της έχει και δημοσιονομική πολιτική γιατί μετά από έναν χρόνο με μεγάλα ελλείμματα που χρειάστηκε για να συντηρήσουμε την οικονομία, έπρεπε να ξοδέψουμε και κάποια χρήματα από το μέλλον. Τα χρήματα που δίνουμε σε σχέση με αυτά που είχαμε ως δηλώσεις είναι θεωρητικά είναι αρκετά, πρακτικά δεν είναι αρκετά.

Γιατί η μέση δήλωση των καταστημάτων χωρίς εργαζόμενο δεν είναι μεγαλύτερη από τα χρήματα που δίνουμε, δηλαδή τα 1.000 ευρώ το μήνα. Από την άλλη πλευρά ξέρω τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και δικαίως οι άνθρωποι λένε ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά. Ο σκοπός μας είναι τώρα να περάσει αυτό το διάστημα. Οι έμποροι δεν θα ζήσουν από τα 1.000 ή τα 2.000 ευρώ, θα ζήσουν από το άνοιγμα της αγοράς».via Ειδήσεις https://ift.tt/3mnGHAp
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.