-->

Εφημερίδα του 1825 που αναφέρει ότι ένα σώμα Τουρκικών στρατευμάτων, υπό την διοίκηση του Ιμπραήμ Πασά ή του Μουσταφά Μπέη, ηττήθηκε, από το στράτευμα του Γκούρα, στην Λιβαδειά και επέστρεψε στη Λαμία


JOURNAL DES DEBATS 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 1825. 

Οι Έλληνες κατατρόπωσαν τα Οθωμανικά στρατεύματα στην περιοχή του Ναυαρίνου. Πολλοί Ευρωπαίοι, που υπηρετούσαν στο στρατό του Ιμπραήμ Πασά, σκοτώθηκαν στην μάχη. Ο γραμματέας και ο γιατρός του Ιμπραήμ, δύο Ευρωπαίοι, είδαν την ολοκληρωτική ήττα των στρατευμάτων του. Οι Έλληνες εμφανίζονταν από όλες τις πλευρές για να εξασφαλίσουν την νίκη τους. Αναλυτική παρουσίαση των κινήσεων και των πλοίων του Ελληνικού στόλου. Ο στόλος χωρίστηκε σε τρείς μοίρες. Η πρώτη ακολούθησε τον Οθωμανικό στόλο στην περιοχή της Τενέδου και της Μυτιλήνης. Η δεύτερη απέκλεισε τον Αιγυπτιακό στόλο στην Σούδα, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να φύγει 4 φορές. Η τρίτη παρέλαβε στρατεύματα Τηνιακών επαναστατών, που βρίσκονταν στον Μοριά, με σκοπό να τα αποβιβάσει στο Μεσολόγγι. Αυτή η διαίρεση εξέπληξε όλα τα ξένα καράβια, που βρίσκονταν στην περιοχή. Ένα σώμα Τουρκικών στρατευμάτων, υπό την διοίκηση του Ιμπραήμ Πασά ή του Μουσταφά Μπέη, ηττήθηκε, από το στράτευμα του Γκούρα, στην Λιβαδειά και επέστρεψε στη Λαμία. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος παραδόθηκε στην Ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->