20.000 γεύματα για την περίοδο του Πάσχα στην Ανατ. Φθιώτιδα και στην πόλη της Λαμίας

          «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και Ι. Μ. Φθιώτιδος «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ»

      Η συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τον Όμιλο «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» για μία ακόμη φορά, σκόρπισε αγάπη και ελπίδα σε αδύναμους συνανθρώπους στην περιοχή της Φθιώτιδος με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

          Αυτή την φορά και εν όψει των Αγίων ημερών του Πάσχα και με όλες τις δυσκολίες της πανδημίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και οι Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης και π. Δημήτριος Νασόπουλος, εκ του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, μαζί με άλλους Πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως, διέσχισαν χωριό - χωριό, σπιθαμή προς σπιθαμή 18 περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδος,  και  του κέντρου της πόλεως Λαμίας, προκειμένου να διανείμουν, αυτή την φορά 20.000 έτοιμα γεύματα, προσφορά του Ομίλου «ΜΑΣΟΥΤΗ», στρατηγικού εταίρου του έργου της αγάπης της Εκκλησίας.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, εξέφρασε την ικανοποίησή του που συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», χάρη στην ευλογία του Πρόεδρου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και των σεβαστών μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, ανακουφίζει τις ανάγκες αναγκεμένων αδελφών μας, ιδιαίτερα στην δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, ώστε μετά και από αυτή την διανομή, το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» έχει ανέλθει σε 33.312 έτοιμα γεύματα σε όλη την Φθιώτιδα.

          Ο κ. Συμεών υπογράμμισε χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

          «Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ. Ιερώνυμο, τον αγαπητό μου αδελφό κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, τον εκλεκτό συμπατριώτη και φίλο κ. Ιωάννη Μασούτη, που σκεπάζουν και αγκαλιάζουν την Φθιώτιδα, το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, το οποίο αναπτύσσει ένα πλήθος προγραμμάτων στήριξης, προκειμένου να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών και να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους τους αδελφούς μας, να διάγουν την καθημερινότητα τους με όσο το δυνατόν περισσότερη αξιοπρέπεια και με όρους ασφαλούς υγειονομικά και κοινωνικά διαβίωσης. Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του μεγάλου προγράμματος «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και του «ΜΑΣΟΥΤΗ», σε όλο το φάσμα του Νομού μα και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την δύναμη να υλοποιήσω προσωπικά όλη αυτή την διανομή επισκεπτόμενος περισσότερα από 150 σημεία της Μητροπόλεως μας, σπίτι - σπίτι, πόρτα - πόρτα και με τον κορωνοϊό ως τώρα μακριά μου».

          Ο  Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας σε δηλώσεις του τόνισε: « Η συνεργασία της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος  και τον Όμιλο «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» αποτελεί ένα ακόμη άλμα στη συστράτευση  όλων των δυνάμεων κοινωφελούς προσφοράς. Στόχος μας είναι να σταθούμε δίπλα  στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας και ως άλλοι Κυρηναίοι να σηκώσουμε ένα μικρό μέρος των υποχρεώσεων που τους βαρύνουν. Διαρκή μας επιδίωξη η δημιουργία νέων πρωτοβουλιών ή  αναπτύσσοντας τις ήδη υπάρχουσες, διευρύνοντας με  αυτόν τον τρόπο την εμβέλεια της κοινωφελούς μας δράσης. Με ορόσημο τα λόγια του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου κανείς αβοήθητος, κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακα, αυτό το αναγκαίο τρίπτυχο που αφουγκράζεται τις βασικές ανάγκες επιβίωσης θα συνεχίσουμε και με τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών την επανεξέταση προσεγγίσεων  αναφορικά με τις  σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις  συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Φωτογραφίες: https://flic.kr/s/aHsmVm9cE9


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη