Ο καιρός τρελάθηκε εντελώς: 30 βαθμούς Κελσίου στα Χανιά

Ο καιρός τρελάθηκε εντελώς: 30 βαθμούς Κελσίου στα Χανιά

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις υψηλότερες να εντοπίζονται στη Βόρεια Κρήτη, όπου ο υδράργυρος στα Χανιά έσπασε το φράγμα των 30 βαθμών Κελσίου (30,1 στο Νεροκούρο Χανίων και 29,9 στις Βρύσες Χανίων).

Υπεύθυνοι για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Κρήτη, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου, είναι οι πολύ ενισχυμένοι νότιοι καταβατικοί άνεμοι, οι οποίοι καθώς κατέρχονται στις βόρειες πλαγιές των ορεινών όγκων του νησιού, έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας με παράλληλη σημαντική υποχώρηση της σχετικής υγρασίας.

Τη Δευτέρα αναμένονται κατά τόπους λασποβροχές και σποραδικές καταιγίδες, υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς επίσης και πάλι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα λασποβροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας χώρας, του Ιονίου, του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και παροδικά στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Τα φαινόμενα στα νότια ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στην Πελοπόννησο. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, ιδιαίτερα στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 5 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 24 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cQ8fvc
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη