Πρωταθλητής για 46η φορά ο Ολυμπιακός, νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό (εικόνες)

eurokinissi

Το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του κατέκτησε και... τυπικά ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του με 3-1 επί του Παναθηναϊκού, σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Χασάν η «χρυσή αλλαγή» για τον Μαρτίνς, σκόραρε τα δύο πρώτα τέρματα για την ανατροπή των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς πολύ καλύτερα. Πίεσε από το πρώτο λεπτό και έδειξε πώς ήθελε περισσότερο τη νίκη. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός είχε δώσει… μέτρα στους «ερυθρόλευκους», έπαιζε πίσω από την μπάλα και προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις. Να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μακέντα και Χατζηγιοβάνη στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν αρκετές φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Με την προβολή του Μασούρα στο 4′, την κεφαλιά του Σεμέδο στο 7′ και το γκολ του Ελ Αραμπί στο 10ο λεπτό. Όμως, στην αρχή της φάσης ο Φορτούνης ήταν ακάλυπτος και ο Μπέμπεκ με τη βοήθεια του VAR ορθώς υπέδειξε το οφ σάιντ.

«Πράσινο» προβάδισμα με Μακέντα

Οι «πράσινοι» στα πρώτα 27 λεπτά είχαν περισσότερο παθητικό ρόλο, αλλά κόντρα στη ροή του ματς κατάφεραν να προηγηθούν. Ο Μακέντα με εξαιρετική κίνησε μπήκε στην περιοχή, πήγε να περάσει τον Σεμέδο, εκείνος τον ανέτρεψε. Ο Μπέμπεκ αρχικά έδειξε «θέατρο», αλλά στη συνέχεια με τη χρήση του VAR άλλαξε την απόφασή του και καταλόγισε το πέναλτι.

Ο Μακέντα ήταν ψύχραιμος από την «άσπρη βούλα». Από εκείνο το σημείο και μετά οι «πράσινοι» άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι. Ο Χατζηγιοβάνης ήταν σε καλή ημέρα και πλαγιοκοπούσε, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Βέλεθ και ο Νιάσε ήταν πιο δυνατοί στις προσωπικές «μονομαχίες». Ο τραυματισμός του Μπα άλλαξε την εικόνα του ματς. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Χασάν και άλλαξε τη διάταση των «ερυθρολεύκων» από το αρχικό 3-4-3, σε 4-4-2 με τον Αιγύπτιο να παίζει δίπλα στον Ελ Αραμπί.

«Χτύπησε» ξανά ο Χασάν

Μια κίνηση που άλλαξε πάλι το μομέντουμ του ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιθετικός. Άρχισε να βρίσκει χώρους και είχε δύο καλές στιγμές με τον Μασούρα (34′) τον οποίον σταμάτησε ο Φορτούνης και τον Χασάν (45′). Η τρίτη πριν το τέλος του ημιχρόνου ήταν και η… φαρμακερή για τους γηπεδούχους. Ο Χολέμπας με εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά και ο Διούδης είχε κακή αντίδραση, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-1 και να ολοκληρωθεί έτσι το ημίχρονο.

Μεγάλη «μάχη»

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπόλονι έκανε την πρώτη του κίνηση. Εκτός αγώνα ο Σένκεφελντ, στο ματς ο Αλεξανδρόπουλος, με τον Βέλεθ να γυρίζει στο κέντρο της άμυνας. Οι «πράσινοι» είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, την κυκλοφόρησαν καλά με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει τρόπο αντίδρασης. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν ευκαιρίες ως εκείνο το σημείο. Ο Χασάν πάλι βρέθηκε μέσα στην περιοχή στο 54ο λεπτό, αλλά η καίρια επέμβαση του Πούγγουρα αποσόβησε μια δύσκολη στιγμή για την εστία του Διούδη. Ο διεθνής γκολκίπερ δεν ήταν σε καλό βράδυ. Αυτό φάνηκε και στη φάση του 60ού λεπτού. Ο Ελ Αραμπί σκόραρε, μετά το λάθος του Έλληνα τερματοφύλακα στην αρχή της φάσης, αλλά ο Χασάν είχε βρει την μπάλα με το χέρι.

Το λάθος του Πούγγουρα και ο «Φαραώ»

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 65′. Ο Πούγγουρας σε διεκδίκηση με τον Χασάν χτύπησε με τον αγκώνα τον Αιγύπτιο. Ο Μπέμπεκ του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο. Διπλή αλλαγή από τον Μαρτίνς στο 68′ με τους Καμαρά και Μπρούμα να μπαίνουν στο ματς.

Ο δεύτερος στο 72′ έκανε τη σέντρα, ο Χασάν πρόλαβε την έξοδο του Διούδη και με προβολή πέτυχε το 2-1, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι πώς εκτός από το λάθος του Έλληνα τερματοφύλακα, λάθη έκανε και ο Μπόλονι. Είχε σηκώσει τον Σάντσες για αλλαγή, η ομάδα του ήταν με δέκα, αλλά δεν την έκανε ποτέ.

«Μίλησαν» οι γκολκίπερ, αλλά ο Μπρούμα είπε την τελευταία κουβέντα

Το ματς ήταν γκραν γκινιόλ στο τελευταίο του διάστημα. Ο Διούδης ήταν εκείνος που είπε… όχι στον Χασάν (75′), ο Μακέντα στο 76′ ήδη την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα, ο Χασάν αστόχησε στο 81′, ο Διούδης σταμάτησε τον Αιγύπτιο στο 82′ μετά τη σέντρα του Ανδρούτσου. Στο 86′ η αλλαγή του Μπόλονι, ο Καρλίτος αστόχησε. Στο 88′ ο Σα έκανε την επέμβαση του ματς.

Μετά την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Καρλίτος, ο τελευταίος σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Σα, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αποσόβησε το 2-2, διατηρώντας το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα. Στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν στην κόντρα, με τον Διούδη εξουδετερωμένο καθώς είχε προωθηθεί στην περιοχή του Σα και ο Μπρούμα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Με πληροφορίες από overfm.gr

Οι πανηγυρισμοί των παικτών και του προπονητή του Ολυμπιακού μετά τη λήξη της αναμέτρησης:

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός



via Ειδήσεις https://ift.tt/3wKSbD1
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη